Râmnicu Vâlcea: Se caută „Negrul de Drăgăşani” vârtos şi burta de „Cârlogancă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Se caută „Negrul de Drăgăşani” vârtos şi burta de „Cârlogancă”
Râmnicu Vâlcea: Se caută „Negrul de Drăgăşani” vârtos şi burta de „Cârlogancă”

Vinurile de Drăgăşani, printre care Sauvignonul blanc este mai bun decât al francezilor.

Aşezat într-o regiune colinară, Drăgăşaniul se aseamănă mult cu renumita provincie Toscana, vinurile fiind nobile, inconfundabile, seci, demiseci, aromate, albe sau roşii. Despre soiurile renumite, sau despre „vinurile mici”, care au câştigat teren, specialistul în vinuri Gheorghe Iordache ne-a spus:  „Dintre vinurile de soi, Sauvignonul blanc de Drăgăşani este mai bun decât cel al francezilor. Crâmpoşia selecţionată a intrat în urmă cu cini ani tot în categoria vinurilor de Calitate Superioară cu Denumire de Origine Controlată (DOC-CMD), iar Crâmpoşia tradiţională, sau Cârloganca, este un soi produs prin anul 2.000, despre care se spunea că are drept unitatea de măsură... burta. Doi lei... burta! Tot pe colinele din înprejurimi se produce tămâioasa, din care se produce un vin aromat. «Negrul de Drăgăşani» a fost produs în urmă cu 20 de ani pe specialiştii din părţile locului şi este un vin negru, vârtos, puţin aromat. «Novacul» este tot creaţia specialiştilor viticultori din zonă. Soiul «Călina» este un strugure fără sâmburi bun pentru a face dulceaţă şi stafide”, spune viticultorul.

image
Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite