Râmnicu Vâlcea: Campanie - Anul şcolar se chinuie să înceapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Campanie - Anul şcolar se chinuie să înceapă
Râmnicu Vâlcea: Campanie - Anul şcolar se chinuie să înceapă

Profesorii au făcut ieri un nou anunț de grevă generală. În același timp, elevii sunt încă nelămuriți de schimbările din legea învățământului. Adevărul de Seară şi Click pentru femei te invită să îţi spui părerea despre sistemul de învăţământ, mâine la Liceul Matei Basarab din Râmnicu Vâlcea.

Conducerea Federației Educației Naționale a anunțat în cursul zilei de ieri că va declanșa o grevă generală pe perioadă nedeterminată. Și asta la numai o săptămână după ce Federația „Spiru Haret” anunțase că toți profesorii afiliați vor intra în grevă generală în noiembrie. Mai mult, schimbările din învățământ, eliminarea sporurilor și reducerea salariilor i-au adus la exasperare pe profesori, astfel că în județul Brașov a apărut o situație fără precedent: cataloagele au rămas albe, la aproape o lună de la începerea anului școlar, profesorii refuzând să noteze performanța elevilor.

Schimbări încă nelămurite

Pe de altă parte, elevii sunt încă nelămuriți de schimbările produse în programa școlară. Ei știu că din acest an vor face mai puține ore și că părinții vor fi cei trași la răspundere de stat dacă nu frecventează școala până în clasa a 10. Dar ce se întâmplă cu examinările din doi în doi ani anunțate? Ori cu examenul de admitere la liceu? Cât de bună este noua formulă a bacalaureatului, la trei materii?
Potrivit noii legi, elevii vor susţine examene în timpul anului şcolar la limba română, la o limbă străină şi la competenţele de utilizare a calculatorului, urmând să primească atestate la aceste materii. Fără susţinerea acestor teste, elevii nu vor putea da cele trei probe scrise la finalul clasei a XII-a la limba şi literatura română, la matematică sau istorie (corespunzător profilului) şi la o materie la alegere în funcţie de specializare.



Vino la ședințele cu părinții!

Tu ce părere ai despre toate aceste schimbări din învățământ? În ce măsură îl afectează pe copilul tău? Revista „Click! pentru femei” te invită să-ți spui părerea joi, 15 octombrie, la Colegiul Național „Matei Basarab” (fostul Liceu Pedagogic) din Râmnicu Vâlcea, la ora 18.30. În fiecare vineri, găsești în revistă noi informații despre schimbările din învățământ și opinii ale părinților care au participat la întâlnirile din București, Constanța, Iași și din Timișoara. Urmărește campania „Ție cât îți pasă de școală?” inițiată de revista „Click! pentru femei”, spune-ți părerea și poți câștiga 1.000 de euro.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite