Râmnicu Vâlcea: Cabanele de vacanţă au devenit ţinta hoţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cabanele din viitoarea staţiune Romani, ţintă sigură pentru hoţi
Cabanele din viitoarea staţiune Romani, ţintă sigură pentru hoţi

Hoţii care dau atacul sunt, de regulă, foşti muncitori care au lucrat la înălţarea construcţiilor respective. Poliţiştii recomandă instalarea de sisteme de supraveghere video sau vizitarea inopinată a construcţiilor în timpul săptămânii

Cabanele construite în munţi şi casele de vacanţă au devenit ţinta hoţilor. Şefa Serviciul de Prevenire din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vâlcea, insp. Bianca Amza, ne-a spus: „În urma unui studiu efectuat am ajuns la concluzia că mai expuse riscului de a fi călcate de hoţi sunt cabanele de pe Vârful Romani (Horezu) şi casele de vacanţă din staţiunile Olănăşti, Călimăneşti şi Voineasa. Recomandarea poliţiştilor este ca aparţinătorii să-şi monteze camere video şi să aibă pe cineva care să supravegheaze zona. Cele mai multe furturi au loc în cursul săptămânii, hoţii fiind, de regulă, fie foşti lucrători în echipele de constructori, fie infractori voiajori care acţionează la pont ".


Un camion de bunuri furate


Ultimul caz de furt de la o cabană a avut loc zilele trecute pe Vârful Romani. Şeful Poliţiei Horezu, cms şef Nicolae Sărdărescu, ne-a spus: „Mai mulţi tineri din Mateeşti au furat de la cabanele la care lucraseră cândva ca muncitori, un camion de bunuri, constând în scule de construcţii. Bunurile, bormaşini, generatoare electrice, drujbe, circulare, pompe hidraulice au fost confiscate de la locuinţele făptaşilor. Hoţii au profitat că în zonă sunt 24 de cabane nelocuite şi alte 10 sunt în construcţie". Una dintre cabanele de unde au furat scule, aparţine lui Alexe Veisa, liderul de sindicat şi directorul de personal de la ALRO Slatina. Prejudiciu cauzat acestuia, de 60.000 de lei, a fost recuperat în întregime. Asupra autorilor furtului a început urmărirea penală, cei doi fiind cercetaţi în libertate pentru furt calificat.



Doar 150 de autorizaţii de construcţie


Pe Vârful Romani, la altitudinea cuprinsă între 1.500 şi 1.800 m., s-au concesionat de către obştea de moşeni din Horezu aproximativ 1.000 de loturi de teren a câte 1.000 m.p. fiecare, pe o durată de zece ani, contravaloarea concesionării fiind de 70 euro/an. Deocamdată, certificate de urbanism şi autorizaţii de construcţii au obţinut în jur de 150 de concesionari.



Mai mulţi tineri au furat de la cabanele la care lucraseră cândva ca muncitori, un camion de bunuri", cms şef. Nicolae Sărdărescu, şeful Poliţiei Horezu

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite