Râmnicu Vâlcea: „Borduriada cu granit” aruncă oraşul în haos rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frenezia lucrărilor publice începute în ultima vreme pe străzile din centrul oraşului transformă circulaţia în haos. Poliţiştii de la rutieră şi cei comunitari fac ore suplimentare pentru a pune ordine în traficul sufocat de lucrări. Strada Carol I este închisă total, iar pe Calea lui Traian şofatul este o probă de foc.

Recenta închidere a străzii Carol I pentru introducerea sistemului de canalizare dar şi demararea lucrărilor pentru înlocuirea bordurilor şi pavajelor de pe Calea lui Traian au transformat circulaţia într-un coşmar al şoferilor. Lucrările de înlocuire a bordurilor şi pavajelor din beton cu unele din granit pe Calea lui Traian costă municipalitatea aproximativ 350.000 de lei noi, iar şantierul a început acum pentru că, spun edilii, acum au intrat şi banii de la Ministerul Lucrărilor Publice în bugetul proiectului. „Întreaga lucrare se va face din centrul oraşului, de la terasa Mircea cel Bătrân până la Colegiul Alexandru Lahovari, pe ambele sensuri de mers. Noi sfătuim şoferii să circule cu grijă şi să aibă răbdare până când aceste lucrări vor fi finalizate", spune Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al primăriei din Râmnicu Vâlcea. Răbdarea şoferilor este însă pe terminate, în condiţiile în care s-a intrat în a doua săptămână de circulaţie gâtuită. „Totul e un haos. Pe Carol nu se mai poate circula deloc, iar toţi cei care venim din Nord ne bulucim pe Calea lui Traian. Aici altă belea, cu zeci de muncitori şi utilaje care schimbă bordurile. Pai nu le-au schimbat şi anul trecut?" se întreabă Mircea Mihalache, unul din şoferii obligaţi să traverseze zilnic oraşul pentru a ajunge pe platforma chimică.


Poliţişti mai mulţi în intersecţii


Pentru a pune puţină ordine în haosul creat pe stradă autorităţile au decis sporirea numărului de poliţişti în intersecţiile centrale. „Sunt patru lucrători de la Poliţia Rutieră care dirijează circulaţia pe Calea lui Traian, în zonele unde traficul este îngreunat de lucrări", spune subinspectorul Cristina Hănulescu de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vâlcea. Cei patru oameni ai legii sunt ajutaţi de încă patru poliţişti comunitari ai primăriei, postaţi în intersecţiile cu probleme. Probleme foarte mari, spun oamenii în uniformă, se creează la între orele 8.00 şi 10.00 dimineaţa, dar şi între 16.00 şi 18.00. Şoferii care nu doresc să aştepte minute în şir pe Calea lui Traian pot folosi ca rute ocolitoare străzile Nicolae Titulescu, Matei Basarab sau centura de ocolire a oraşului - Calea Bucureşti.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite