Râmnicu Vâlcea: Bogdana Căzănescu, pictoriţă îndrăgostită de matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 12 ani Bogdana este un elev talentat. A câştigat trei premii la concursuri de pictură şi iubeşte foarte mult matematica. Vrea să devină totuşi actriţă.

Profil: Născută : 3 februarie 1998 Râmnicu Vâlcea
Educaţie: Elevă în clasa a VIII-a la CN Mircea cel Bătrân
Ideal: Să devină actriţă


Bogdana Căzănescu este o elevă foarte talentată. Încă de la vârsta de patru ani şi-a descoperit talentul în pictură şi desen. A perseverat, iar roadele muncii sale s-au arătat în premiile şi diplomele pe care le-a primit până acum. „Primul desen pe care l-am făcut este un portet al unei prietene. Atunci am descoperit că îmi este uşor să desenez şi să pictez", explică eleva. În clasa a VII-a la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Bogdana a câştigat premii la trei concursuri judeţene de pictură organizate de Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea. Cu toate că are un talent apreciat de profesorii de specialitate, tânăra spune că îi place foarte mult matematica. „Aş vrea să urmez la liceu o specializare de matematică sau de ştiinţele naturii. Eu cred că matematica şi pictura merg mână în mână. Îmi plac foarte mult cifrele, poate la fel de mult precum îmi plac culorile", povesteşte tânăra Bogdana.


Se inspiră din natură


Pentru picturile sale Bogdana se inspiră din natură. „Îmi place foarte mult să pictez ceea ce văd în natură: plante, animale, oameni. Deocamdată pictez în acuarelă însă recent am învăţat şi câteva tehnici de pictură pe sticlă pentru că am participat la Atelierul de Vacanţă al Bibliotecii Judeţene. Mi-a prins bine ce am învăţat acolo", susţine Bogdana Căzănescu. Cu toate că este foarte pasionată de pictură şi spune că va mai participa la concursuri, eleva afirmă că ar vrea să urmeze o carieră de arhitect sau de actor. „Nu m-am decis încă ce aş vrea să devin. Mi-ar place foarte mult să fiu arhitect, e ca un fel de prelungire a picturii, dar mult mai tehnică. Cu toate astea mă fascinează lumea filmului şi mi-ar face plăcere să fiu actriţă", povesteşte eleva de doar 12 ani.


Ce hobby-uri ai?
Îmi place foarte mult sportul şi filmele coreene. Când am timp liber îmi place să ies cu prietenii şi să ne plimbăm prin natură. De fapt în natură am şi inspiraţie pentru picturile mele.


Ce este cel mai greu de pictat?
De cele mai multe ori forma umană este greu de reprodus în acuarelă. Am însă tot timpul din lume pentru a învăţa şi a mă perfecţiona. Totul se învaţă în viaţă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite