Râmnicu Vâlcea: Bisericile oraşului, obiective turistice pe bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a depus un proiect prin care va promova turismul ecleziastic în Râmnic. Aproape un milion de lei se va investi în atragerea turiştilor pasionaţi de biserici şi religie. Râmnicul are 13 aşezăminte de cult clasificate ca monumente istorice.

Edilii s-au gândit să exploateze potenţialul turistic al oraşului prin promovarea celor 13 biserici declareate monumente istorice de pe tot cuprinsul municipiului. Hotărârea prin care proiectul a fost trmis spre finanţare a fost aprobată ieri de către Consilierii Locali. „Ne-am gândit că promovarea turismului de acest gen va aduce un beneficiu oraşului. Pe lângă dezvoltarea industrială, cea provenită din turism este una ce, în viitor, va aduce venituri", explică primarul Romeo Rădulescu. Edilul şef mai spune că, promovarea unui traseu turistic ecleziastic şi încluderea celor 13 biserici se va face cu banii de la Uniunea Europeană. „Există o finanţare totală de 885.000 de lei pentru acest proiect, care se încadrează pe una din axele prioritare ale UE. Din această sumă primăria, adică bugetul local nu va suporta decât o cofinanţare de 2%, în jur de 14.000 de lei plus TVA-ul ce se va recupera ulterior. Majoritatea bisericilor sunt de o valoare mare în sensul că sunt incluse în patrimoniu, au o istorie în spate şi sunt edificate de domnitori importanţi", explică primarul Rădulescu mecanismul de finanţare.


Centru de promovare a turismului în Râmnic


Potrivit proiectului, lăcaşele de cult vor fi incluse într-un traseu turistic ce va fi prezentat celor care doresc o incursiune în viaţa ecleziastică din Râmnic. Traseul va fi promovat în cadrul unui Centru, ce va fi pus la punct de către primărie. Edilii susţin că banii ar trebui să vină la începutul anului viitor şi că de acest proiect se mai leagă încă unul, menit să promoveze obiectivele culturale din oraş. Alături de biserici vor mai fi promovate muzeele, teatrele, filarmonica dar şi clădirile momumente istorice cu semnificaţie pentru oraş. O sumă asemănătoare va fi accesată din partea Uniunii Europene şi pentru acest proiect.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite