Râmnicu Vâlcea: Big Brother se va extinde şi la Drăgăşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece camere de luat vederi vor fi montate în drumul elevilor spre şcoală pentru prevenirea criminalităţii stradale. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea este singurul din România care a înaintat Comisiei Europene un proiect în valoare de 557.511 euro

Prevenirea criminalităţii stradale îndreptate împotriva tinerilor, femeilor şi copiilor au făcut ca Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Vâlcea să întocmească un proiect către Uniunea Europeană, singurul din ţară făcut de o Poliţia Judeţeană, prin care să-i fie alocate fonduri externe. „Valoarea proiectului este de 557.511 euro. La Vâlcea se va amenaja un Centru de Prevenirea Criminalităţii, dotat cu calculatoare, vor avea loc simpozioane, tehnici de bune practici, activităţi preventive. Am fost ajutaţi de Direcţia Schengen din MAI, fondurile fiind atrase prin Institutul de Studii pentru Ordine Publică (ISOP), din Bucureşti. Din aceşti bani se vor monta şi sisteme video de monitorizare în oraşul Drăgăşani", a spus şeful IPJ Vâlcea. cms. şef Eugen Neaţă.


„Ochii magici" fac lumină în dosarele penale


Vâlcea fiind judeţ pilot, din ianuarie 2011 se va face aici un studiu pe violenţă. „În urma acestui studiu se va realiza un ghid de intenţie, tradus în patru limbi şi se va realiza o strategie la nivel naţional, care să fie adoptată şi în ţările partenere Germania, Italia, Franţa şi Marea Britanie", a spus insp. Bianca Amza, şeful Compatimentului de Prevenire din IPJ Vâlcea. La proiectul realizat cu fonduri nerambursabile, MAI va contribui cu 20 %. În oraşul Drăgăşani urmează să fie montate 10 camere video, pe traseele pe care elevii merg către şcolile unde învaţă. „La Râmnicu Vâlcea, criminalitatea stradală este în scădere iar în multe dosare penale s-au putut folosi imaginile suprinse de camerele video", a mai cms. şef Eugen Neaţă.


„În multe dosare penale s-au putut folosi imaginile suprinse de camerele video",
cms.şef Eugen Neaţă, şeful IPJ Vâlcea

Şi la „case mari" tehnica joacă farse


Proiectul DAFNE 3 a fost depus zilele acestea la Comisia de Justiţie a Comisiei Europene şi are ca parteneri Asociaţia „Salvaţi Copiii", din Europa, Asociaţia Cevsi-Italia, Inspectoratele Şcolare Vâlcea şi Giurgiu şi ISOP Bucureşti. Proiectul ar fi trebuit depus pe 28 aprilie, dar din cauza unei defecţiuni la site-ul CE a fost amânată trimiterea acestuia în format electronic.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite