Râmnicu Vâlcea: Elogiu lui Corneliu Tamaş la Biblioteca Judeţeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Elogiu lui Corneliu Tamaş la Biblioteca Judeţeană
Râmnicu Vâlcea: Elogiu lui Corneliu Tamaş la Biblioteca Judeţeană

Regretatul scriitor şi arhivist vâlcean Corneliu Tamaş va fi rememorat mâine în cadrul  unei manifestări organizate de Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea.

Vor vorbi despre importanţa actului de cultură lăsat în urmă de marele scriitor, profesorul Nae Dinescu, colegul său de breaslă Costea Marinoiu dar şi soţia acestuia. Născut la 14 februarie 1933, în oraşul Câmpulung- Muscel, judeţul Argeş, Corneliu Tamas a încetat din viaţă anul trecut.
 În perioada 1940-1944, a urmat cursurile Şcolii primare în oraşul natal (”Oprea Iorgulescu”), în continuare Liceul ”Dinicu Golescu”. Urmează cursurile Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii din Bucuresti, secţia arhivistică, pe care o absolvă în anul 1958. A fost repartizat ca arhivist la Arhivele Statului din Piteşti, apoi a fost avansat la gradul de arhivist principal. În anul 1969, a fost numit directorul Arhivelor Statului – filiala Vâlcea, unde a funcţionat până în iulie 1987, când a fost pensionat.
În anul 1982, a sustinut teza de doctorat la Institutul de Istorie “Nicolae Iorga” din Bucureşti, cu subiectul: Evoluţia marelui domeniu feudal mânăstiresc din judeţul Vâlcea în perioada 1700-1821.  Debutul publicistic a avut loc în anul 1951 la ziarul “Munca”. A publicat peste 250 de articole, iar în cele 14 volume (în colaborare), a dat la iveală ştiri, informaţii, de ordinul miilor. A fost membru al cenaclurilor literare din oraşele Piteşti, Câmpulung-Muscel, membru fondator al Societătii literare “Anton Pann” (Rm. Vâlcea) şi “Antim Ivireanul”.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite