Râmnicu Vâlcea: Primul „Biblionet” într-o bibliotecă publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 În biblioteca Vasile Militaru din Ocnele Mari s-au investit 50.000 de lei, inaugurarea urmând să aibă loc pe 25 noiembrie.

    20 de biblioteci publice din Vâlcea vor avea „Biblionet”, în cadrul Programului „Global Libraries”, finanţat de Fundaţia „Bill&Melinda Gates”. Bibliotecile virtuale se deschid în localităţile: Pietrari, Grădiştea, Călimăneşti, Scundu, Dăeşti, Diculeşti, Ocnele Mari, Tetoiu, Glăvile, Stăneşti, Nicolae Bălcescu, Horezu, Cernişoara, Voineasa, Băbeni, Tomşani, Vaideeni, Muereasca, Popeşti şi Şirineasa. „Toate cele 20 de biblioteci care au intrat în proiect arată foarte bine şi putem rivaliza cu localităţi din Franţa. Bibliotecile din Tomşani şi Pietrari sunt mai frumoase decât filiala din cartierul Ostroveni din Râmnic”, a declarat Sanda Constantinescu, directorul Bibliotecii Judeţene Antim Ivireanul (BJAI) Vâlcea. Din 19 noiembrie vin calculatoarele pentru cele 20 de „biblioneturi”. Bibliotecile din Horezu, Ocnele Mari şi Călimăneşti vor avea câte opt calculatoare, iar celelalte câte patru.   
 

Localnicii din Ocne vor avea primul „Biblionet”


„Primul „Biblionet” care se deschide într-o bibliotecă public din România va fi inaugurat la Ocnele Mari, pe 25 noiembrie”, a declarat Valentin Smedescu coordonatorul proiectului. A fost ales oraşul Ocnele Mari pentru deschiderea primului „Biblionet” pentru că, este aproape de municipiul Râmnicu Vâlcea, e zonă sinistrată şi are potenţial turistic. „Biblionetul dă posibilitatea oricui să obţină informaţii prin intermediul calculatorului, în câteva secunde, din toate bibliotecile din lume. Oamenii din zonă pot comunica cu oricine şi copiii pot ţine legătura cu părinţii plecaţi în străinătate”, a precizat Valentin Smedescu.

        
CITAT:
„Bibliotecile din Tomşani şi Pietrari sunt mai frumoase decât filiala din cartierul Ostroveni din Râmnic” - a declarat Sanda Constantinescu.


CASETĂ:  Alte 20 de biblioteci propuse pentru proiect


De pe 15 ianuarie 2010 începe a doua etapă a programului. Alte 20 de biblioteci din Vâlcea vor fi propuse pentru a intra în program. Pentru ca o bibliotecă să beneficieze de „Biblionet” trebuie să existe un sediu, o conexiune la Internet şi bibliotecarilor să li se ofere şansa să meargă la specializări.  În prezent, Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul Vâlcea are aproximativ 4.000 de volume în format electronic.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite