Râmnicu Vâlcea: Portret: Bianca Morteanu – expertă în muzică şi desen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bianca Motreanu
Bianca Motreanu

Aflată doar în clasa a IV-a, Bianca este unul din copiii talentaţi care provin din mediul rural. Îi place să cânte dar şi să deseneze, iar profesorii îi recunosc talentul.

Bianca face parte din grupul copiiilor talentaţi din mediul rural care sunt inscrişi la diferitele activităţi ale Palatului Copiilor din Râmnicu Vâlcea. Chiar dacă nu are decât zece ani, Bianca ştie foarte bine să îşi exploateze talentele. „Îmi place foarte mult să desenez animale şi peisaje, iar la cercul de desen învăţ foarte multe despre culoare şi forme. Tot la fel de mult îmi place să cânt şi pentru asta mă pregătesc mai nou cu un grup de copii", ne povesteşte eleva de clasa a IV-a de la Şcoala din comuna Goleşti. Aflată la câţiva kilometri de Râmnic, şcoala la care învaţă Bianca i-a facilitat acesteia să ajungă la cursurile şi cercurile de la Palatul Copiilor. „Chiar dacă este mai greu, pentru că distanţa este destul de mare fac un efort si vin de fiecare dată. Sunt multe lucruri de învăţat aici, atât de la profesori cât şi de la ceilalşţi colegi", spune Bianca. Dacă la desen povesteşte că are foarte multe de învăţat până îşi va deschide propria expoziţie, la muzică afirmă că se pricepe mult mai bine. „Îmi place foarte mult muzica populară, mai ales că la noi în familie se ascultă această muzică. Îmi plac melodiile şi încerc să învăţ cât mai multe", spune eleva. Ea face parte mai nou din grupul de copii Rossiny, infiinţat de fundaţia cu acelaşi nume condusă de Mariana Duţă. Organizaţia şi-a propus să ajute copiii talentaţi, dar care ale căror familii nu au suficiente resurse materiale pentru a-i promova. Micuţa Bianca speră ca prin intermediul acestei fundaţii să arate tuturor talentul ei.


Vrea să apară la televizor


Unul din visele cele mai mari ale micuţei cântăreţe este să apară la televizor şi să cânte pentru familia ei. „Îmi place foarte mult muzica populară, iar recent, fundaţia în care sunt inscrisă mi-a dăruit un costum popular pe care aş vrea să îl port cât mai des. În curând o să apar şi la televizor", se mândreşte Bianca. Ea spune că a cântat deseori la diferite evenimente şi că melodiile populare olteneşti îi plac cel mai mult. „Am învăţat şi să joc şi sunt sigură că aş putea fi o artistă de succes", mai spune Bianca. Cu toate acestea, visul cel mai mare al Biancăi este să devină medic şi să îi poată ajuta pe cei care suferă. Nu îmi place să văd oameni necăjiţi şi bolnavi. Aş vrea să îi vindec pe toţi, iar visul meu este să devin doctor", spune micuţa. Până atunci însă Bianca alina sufletele cu vocea sa, despre care instructorii spun că ar putea devenii una de interpret profesionist de-a lungul timpului. Micuţa interpretă povesteşte că nu îşi neglijează şcoala, pentru că altfel nu ar mai avea cum să ajungă medic. „Ştiu că trebuie să înveţi foarte mult şi că trebuie să ai note foarte bune. De aceea încerc să fiu cea mai bună şi la şcoală", se destăinuie Bianca.


Întrebări şi răspunsuri:


Mai ai timp şi de joacă?
Sigur că am timp. Sâmbăta şi duminica, după repetiţii mereu mă întâlnesc cu prietenii şi organizăm tot felul de jocuri. Eu cred că fără prieteni nu poti face nimic, mai ales că ei sunt cei care te susţin şi te ajută.


Cum se impacă lecţiile cu repetiţiile?
Se împacă foarte bine. Doamna învăţătoare este foarte înţelegătoare şi îmi dă voie să particip la repetiţii. Câteodată mă ajută să ajung la palatul copiilor. Ştiu că e puţin mai greu, dar dacă am voinţă le pot face pe ambele în acelaşi timp.


Ce-i place: Să se uite la televizor, iar personajul ei preferat este Hannah Montana. Spune că îi place să devină vedetă, dar să îşi păstreze şi prietenii din copilărie
Ce nu-i place: Să fie certată, chiar dacă câteodată greşeşte. Spune că de cele mai multe ori ştie ce are de făcut şi nu îi place să fie dădăcită în permanenţă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite