Râmnicu Vâlcea: Locuitorii din Berislăveşti stau baricadaţi în case de frica asasinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După de soţii Ivan au fost omorâţi cu bestialitate de autori necunoscuţi, localnicii s-au adunat la Primărie şi cer să li se pună becuri pe uliţe.

„Ne este frică să mai dormim în casele noastre din cauza criminalilor care umblă în libertate. Ne baricădăm în case, punem scaune în uşi şi nu mai ieşim, fie ce-o fi”, spune Filofteia Tomiţă (76 ani). Andrei Dumitru, zis Mitea lu’ Năstase (83 ani), cioban, se teme şi el să nu fie omorât, aşa că şi-a adus un câine de la stână să-i fie tovarăş pe timp de noapte. Alt localnic, Marin Necşoiu (45 ani) a venit din Sibiu să-i spună primarului să pună lumină pe uliţele satului, că are o mamă singură şi bolnavă, care la 90 de ani i se poate întâmpla ce e mai rău. „Cătunele sunt părăsite, oamenii sunt bolnavi şi bătrâni, iar mama nu mai vrea să stea singură”, povesteşte sibianul.

image


După lăsarea înserării oamenii stau pe la geamuri, ciulesc urechile şi nu mai ies din curţi. „Ne este teamă şi pentru viaţa copiilor noştri, când merg şi vin de la şcoală. Dacă sunt fel de fel de dezaxaţi prin zonă, care au dat dovadă de o violenţă ieşită din comun, cine ne garantează securitatea copiilor noştri”, a spus Vasile Iacob, în timp ce îşi aducea copilul de la şcoală. „Este adevărat că oamenilor le este frică să mai iese la porţi după lăsarea înserării. Noi avem becuri pe toate uliţele satului, dar unele dintre ele s-au mai ars. Zilele acestea facem o inventariere a celor care sunt arese şi le vom înlocui”, a spus primarul comunei Berislăveşti, Ion Buşagă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite