Râmnicu Vâlcea: La Băile Olăneşti: Bază de tratament ultramodernă dar fără dotări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale mai au de investit încă 40.000 de euro pentru aparatură medicală. Peste trei milioane de euro au intrat în piscina acoperită cu ape sulfuroase, centrul balnear şi parcarea supraetajată. Se caută surse de finanţare pentru dotările centrului.

Investiţiile în modernizarea infrastructurii turistice din Băile Olăneşti au fost inaugurate ieri de către autorităţile judeţene şi locale cu mare fast. Cu toate că s-au investit în lucrările de la Olăneşti aproximativ trei milioane de euro din fonduri europene, dotarea modernului centru balnear ridicat în parcul staţiunii mai are de aşteptat. „În acest moment baza de tratament nu este funcţională. Fondurile primite de la Uniunea Europeană ne-au ajuns doar pentru asigurarea infrastructurii. S-au refacut aleile, s-a construit o parcare supraterană de 200 de locuri, o piscină cu ape sulfuroase acoperită, singura din zona Olteniei şi un centru de tratament. Mai avem nevoie de 40.000 de euro pentru dotări, pentru ca oamenii să poată beneficia de proceduri balneo în centru", explică Gheorghe Ciucă, primarul din Băile Olăneşti.


Banii ar putea venii de la Consiliul Judeţean


Edilul-şef din Băile Olăneşti afirmă că, la inaugurarea reabilitărilor din Olăneşti, şefii judeţului i-au promis că vor asigura finanţarea pentru dotarea centrului balneo. „Banii ar putea venii de la Consiliul Judeţean. Mi s-a promis că vor fi prinşi într-o hotărâre ce va fi emisă în luna viitoare", spune edilul din Băile Olăneşti. În staţiunea aflată la aproximativ 20 de kilometri de Râmnicu Vâlcea au venit anul trecut aproape un milion de turişti, majoritatea pensionari beneficiari ai biletelor de tratament eliberate de Casele Judeţene de Pensii. „Anul acesta pot să vă spun că cifra de cazare în hotelurile din localitate nu a scăzut anul acesta şi sperăm ca odată cu deschiderea noilor facilităţi să crească într-o anumită măsură, chiar dacă este criză", spune Gheorghe Ciucă.


Chinezii aşteptaţi ca investitori


Edilul din Olăneşti spune că săptămâna trecută mai mulţi investitori din China s-au arătat interesaţi să construiască în Olăneşti un centru de tratament şi un hotel special pentru turiştii chinezi. Discuţiile au fost la nivel de principiu, însă şeful administraţiei olăneştene se declară mulţumit de faptul că staţiunea ar putea fi remarcată şi la nivel internaţional.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite