Bătălie pentru un loc la catedră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Posturile cele mai râvnite de candidaţi, sunt cele de profesor de limba română şi profesor de istorie. Astăzi, începe examenul de titulariazare, iar lupta se anunţă a fi una destul de strânsă. 1061 de candidaţi şi-au depus dosarele pentru cele 63 de posturi titularizabile.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea a scos la concursul de titularizare care se va desfăşura astăzi, 63 de posturi. Dintre acestea, numai 11 sunt la şcolile şi grădiniţele din Râmnic, restul fiind disponibile la unităţile de învăţământ din mediul rural. Absolvenţii de facultate din acest an, dar şi cei care nu au reuşit să obţină o notă favorabilă la examenele de titularizare din anii precedenţi, au şansa să participe la concursul care începe astăzi. „Examenul se va desfăşura în două centre de examinare, la Seminarul Teologic din municipiu şi la Colegiul Tehnic Forestier. Au fost depuse 1061 de dosare", a declarat Ana Maria Floroiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea. În Râmnic este un singur post de profesor titular de educaţie fizică, la Colegiul Tehnic Energetic şi 10 posturi la Liceul de Artă. „Sunt scoase la concurs 11 posturi de educatoare la Grădiniţele din localităţile Balota, Măldăreşti, Copăceni, Bălceşti, Otetelişu, Roşiile, Stoileşti, Cernişoara, Şuşani, Tetoiu, Câineni. De asemenea, mai sunt posturi de profesori la Liceele de la Bălceşti, Horezu sau Grădiştea", a completat profesorul Ana Maria Floroiu. Cele mai multe posturi titularizabile, patru, sunt disponibile la Bălceşti, la Grupul Şcolar „Petrache Poenaru". Aici, sunt disponobile un post de profesor de limba română, unul de filosofie, unul de engleză şi unul de franceză.


63 de candidaţi pe un post de profesor de română


Concurenţa cea mai mare este pentru cele două posturi de profesor de limba şi literatura română, unde sunt 63 de candidaţi pe loc. La fel şi la catedra de istorie, unde sunt 58 de candidati pe un loc. „ Cei mai mulţi candidaţi sunt la geografie, 46, la informatică avem 18 candidaţi; învăţători, institutori - 131 candidaţi; istorie - 58 candidaţi; limba şi literatura engleză -66 de candidaţi; limba şi literatura franceză - 62 candidaţi; limba şi literatura română - 127 candidaţi; matematică - 53 candidaţi; religie ortodoxă- 46 de candidaţi", precizează Ana Maria Floroiu. Andreea Andreeascu este una dintre candidatele pentru un post de învăţător şi speră ca anul acesta să obţină un punctaj bun. „Sunt absolventă de Liceu Pedagogic şi de Facultate şi am experienţă în învăţământ . Am participat şi anul trecut la Titularizare şi am obţinut peste şapte, dar acum sper să iau o notă şi mai mare. Problema este că nu există niciun post pe Râmnic", afirmă Andreea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite