Râmnicu Vâlcea: Bani din fondul de urgenţă pentru Calea lui Traian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile vor aloca un milion de lei pentru reparaţia celei mai importante artere din oraş. O parte din aleşii locali nu au fost de acord cu utilizarea a peste jumătate din fondul păstrat pentru situaţii de calamităţi ori necesitate.

O finanţare de un milion de lei noi a fost aprobată ieri de către consilierii locali pentru repararea străzii Calea lui Traian. Artera se află în ample lucrări de modernizare însă banii ce trebuiau să vină din fondurile Ministerului Dezvoltării Locale nu au ajuns şi nici nu există speranţe că vor intra în conturile primăriei în acest an. „Trecem printr-un an de criză şi Guvernul nu mai are bani pentru finanţările promise. Strada arată foarte rău şi trebuie să facem ceva cu ea aşa că a trebuit să găsim o sursă de finanţare. Am primit cereri de la foarte mulţi cetăţeni", spune primarul Romeo Rădulescu. Opinia sa este contrazisă însă de consilierul local Mihai Persu, care spune că banii trebuiau lăsaţi în fondul de urgenţă al primăriei. „Nu înţeleg de ce s-au luat bani din acest fond. S-a schimbat destinaţia a jumătate din fond. Nu sunt de acord, mai ales că pentru reabilitarea Căii lui Traian există un program cu finanţare de la Guvern", spune Persu. În fondul de urgenţă al primăriei au mai rămas în prezent doar 900.000 de lei.


„Nu putem aştepta după finanţări"


Lucrările de reparaţii ale carosabilului de pe Calea lui Traian se vor desfăşura pe segmentul cuprins între Colegiul Naţional Alexandru Lahovari şi Podul Vinerii Mari. „Nu putem aştepta încă un an sau doi după finanţări, iar strada să se degradeze şi mai mult", îşi justifică Rădulescu decizia. Cetăţenii sunt şi ei împărţiţi în două tabere. Ionel Grigoriu, ce ce stă într-un bloc de pe Calea lui Traian spune: "N-au mai repatat strada de ani buni, iar gerul de iarna trecută a distrus-o. E bine daca vor investi". Pe de altă parte Mariana Duţă, o râmniceancă din zona Ostroveni spune: „Banii ar trebui direcţionaţi mai mult spre salariile profesorilor sau protecţie socială. Calea lui Traian încă arată bine şi fără reparaţii". Artera nu a mai fost reabilitată total de 20 de ani.

Nu sunt de acord, mai ales că pentru reabilitarea Căii lui Traian există un program cu finanţare de la Guvern", Mihai Persu, consilier local.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite