Râmnicu Vâlcea: Bienala „BAPALARV” 2009 s-a deschis la Galeria Artex

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Bienala „BAPALARV” 2009 s-a deschis la Galeria Artex
Râmnicu Vâlcea: Bienala „BAPALARV” 2009 s-a deschis la Galeria Artex

   Peste 40 de tablouri, lucrări de tapiserie şi ceramică pot fi văzute până la sfârşitul lunii viitoare la Galeria Artex.

  Elevi ai Liceului de Artă din Râmnicu Vâlcea, pictori şi oameni de cultură au participat, aseară, la Galeria de Artă Artex, la deschiderea vernisajului bienalei de artă plastică şi decorativă „BAPALARV”. Evenimentul a fost organizat de Filiala Vâlcea a Uniunii Artiştilor Plastici din România. Şi-au expus lucrările artişti plastici, absolvenţi ai Liceului de Artă din Râmnicu Vâlcea, sub îndrumarea profesorului Traian Boicescu. „E o expoziţie foarte reuşită, în special lucrările lui Florin Popescu- Pentegos. Şi lucrările domnului profesor Traian Boicescu sunt excepţionale”, spune Marius Murgoci, elev în clasa a X-a la Liceul de Artă, secţia pictură-modelaj. Artiştii care au expus aseară sunt: Carmen Popa, Corina Croitoru, Cristina Cercelaru, Georgiana Poienaru, Florin Popescu, Elena Păunoiu, Carmen Olteanu şi Traian Boicescu.  

image

Marius Murgoci

 Porţile unui templu din ceramică expuse la vernisaj


  „Carmen Olteanu vine cu lucrări dintr-o perioadă veche cu portrete de expresie, destul de interesante. Peisajele lui Carmen Popa sunt extrem de răvăşite, dar au ceva din inocenţa copiilor. Corina Croitoru a expus ceramică. Sunt patru porţi ale unui tempu şi ele fac parte dintr-o lucrare mult mai amplă”, a declarat Gheorghe Dican, organizatorul expoziţiei.

image
image

 Porţile templului                                                                      Ceramică realizată de Corina Croitoru                                                     

    Tot acesta a precizat că lucrările Cristinei Cercelaru păstrează încă ceva de la formatorul ei, Traian Boicescu. Georgiana Poienaru are expuse trei tablouri realizate din materiale extrem de simple, din hârtie. „În  lucrările sale Florin Popescu are influenţe de pe Internet. Traian Boicescu este un mare artist. Există o bienală de tapiserie la care participă mai mereu, iar ultima dată a luat marele premiu”, a spus Dican.

image
image

Lucrare de tapiserie                                                         Elevi şi oameni de cultură la expoziţie

  Copacul, motivul în lucrările realizate de Carmen Popa


   Carmen Popa a expus şapte tablouri la bienala „BAPALARV”. În toate sunt prezentate peisaje. „Încerc să prezint elemente reale din univers, case şi copaci. Le expun prin prizma sufletului şi a minţii. Fiecare e o lucrare de suflet pentru mine. În toate lucrările mele motivul e copacul”, ne povesteşte artista. Prima lucrare a realizat-o la grădiniţă şi în ea a expus tot un copac.    


  Reuniune în doi ani


   Bienala „BAPALARV” a încercat să reunească prima promoţie de absolvenţi a Liceului de Artă, secţia Arte Decorative. „Din păcate nu am reuşit pentru că foarte mulţi sunt plecaţi din ţară.  Peste doi ani vrem să fim mai mulţi la o altă expoziţie”, a precizat Traian Boicescu. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite