Râmnicu Vâlcea: Automodeliştii au făcut “liniuţe” în parcul “Mircea cel Bătrân”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Automodeliştii au făcut “liniuţe” în parcul “Mircea cel Bătrân”
Râmnicu Vâlcea: Automodeliştii au făcut “liniuţe” în parcul “Mircea cel Bătrân”

Cea mai rapidă maşină a terminat cursa în 11 secunde. Opt echipe, câte una din Ialomiţa, Constanţa, Slobozia, Ploieşti şi câte două din Vâlcea şi Sălaj s-au întrecut la competiţia de automodelism „Cupa Râmnicului”.

În Parcul Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea a avut loc  concursul interjudeţean de automodelism. Concursul face parte din „Cupa Râmnicului”, ediţia a III-a. La competiţie au participat 8 echipe din 6 judeţe s-au întrecut la probe de viteză şi de îndemânare. Micii artişti şi-au etalat modelele îmbunătăţite şi s-au întrecut pentru un loc pe podium. Proba a constat în parcurgerea unui traseu de aproximativ 100 de metri, unde concurenţii trebuiau să treacă printre jaloane contratimp. Cel mai bun punctaj l-a scos echipa din Medgidia - Constanţa, cu un record de aproximativ 11 secunde. Competiţia s-a încheiat printr-o „liniuţă” la care au participat patru maşini din concurs, câştigător fiind tot grupul constanţean. „A fost un schimb de experienţă benefic, vremea a fost de partea noastră şi din fericire nu am întâmpinat probleme. Competiţia nu ar fi fost posibilă fără sprijinul sponsorilor, care ne-au ajutat în această activitate la nivel naţional a tinerilor care încă mai au pasiune pentru tehnică şi ştiinţă” a declarat Gheorghe Târcă, coordonatorul acestei competiţii.

Vâlcenii au fost pe podium

La „Cupa Râmnicului” a avut loc şi o competiţie de navomodelism. Întrecerea la navomodelism, a avut loc pe malul lacului din cartierul Ostroveni, unde s-a concurat cu machetele din categoriile C1-C7 în probele de navigaţie, de viteză şi de îndemânare. La navomodelism s-au întrecut 12 echipe. În urma clasamentului final, câştigătorii concursului au fost elevii de la Clubul Copiilor din Vâlcea, urmaţi de echipa de la Zalău şi cea de la Jibou-Sălaj. La festivitatea de premiere, toţi participanţii au fost recompensaţi de către organizatori cu diplome şi premii. „Mă bucur că am participat la acest concurs, pentru că am făcut schimb de experienţă cu alţi concurenţi şi sunt convins că mă va ajuta pe viitor. Este un pas înainte pentru tehnică şi ştiinţă şi aştept cu nerăbdare ediţia de anul următor, unde vor participa cu alt model mult mai bun” a spus Mihai Şeuleanu, unul din participanţii de la Clubul Copiilor din Râmnicu Vâlcea. Înaintea concursului propriu-zis, modelele care au participat la această întrecere au fost expuse la Galeriile de Artă “Artex” din Râmnic. Ele au fost admirate de mii de vâlceni, care s-au îndrăgostit de anumite modele şi au dorit să cumpere creaţile. Echipele care s-au întrecut la „Cupa Râmnicului” au fost din 9 judeţe din ţară.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite