Râmnicu Vâlcea: Autobuze second-hand, căutate la a treia licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autobuzele societăţii de transport ETA
Autobuzele societăţii de transport ETA

Primăria nu a reuşit să cumpere, aşa cum şi-a propus, 30 de autobuze cu 800.000 de lei.Până la 15 martie edilii aşteaptă oferte din partea firmelor de profil. De data aceasta, pentru suma alocată se cer doar nouă autobuze

La Râmnicu Vâlcea primăria are greutăţi în a-şi îmbunătăţi parcul de autobuze pentru transportul public. Luna aceasta se află la a treia licitaţie pentru achiziţionarea unor vehicule care să înlocuiască vechile rable ce încă mai circulă pe rutele din oraş. Suma de care edilii dispun este de 800.000 de lei, bani alocaţi încă din vara anului trecut. „În 31 martie este ultimul termen în care se pot depune ofertele pentru aceste autobuze. Căutăm să cumpăram opt autobuze la mâna a doua şi un autocar care să îndeplinească unele criterii pe care le-am trasat în caietul de sarcini", spune Florian Borza, directorul ETA SA. Oficialii societăţii de transport în comun speră ca de data aceasta să poată achiziţiona autobuzele dorite cu care să le schimbe pe cele din prezent. Şefii ETA îşi doresc autobuze cu motoare diesel în regim de poluare minim Euro 2, iar anul de fabricaţie să nu fie mai mic de 1999. În vară, atunci când Consiliul Local din Râmnicu Vâlcea a aprobat finanţarea se dorea cumpărarea a 30 de vehicule la second hand, însă nici o firmă nu a putut oferi un pachet atât de mare pentru suma de care ETA dispunea.


„Vechile autobuze ar trebuie să stea la muzeu"


Oficialii din primărie spun că, în prezent flota ETA este alcătuită din 10 autobuze noi, cumpărate în 2005 dar care nu fac faţă cererii, motiv pentru care au fost păstrate în circulaţie alte 27 de vehicule Ikarus, UDM şi UDA, cu grad mare de uzură şi kilometraje ce uneori depăcesc suma de un milion. Pentru a decongestiona unele linii, primăria a introdus în 2005 nouă microbuze noi marca Iveco şi Ford. Navetiştii aşteaptă şi ei cu nerăbdare introducerea unor autobuze decente. „Nu este normal să călătorim în maşini care ar trebui să stea la muzeu sau la fier vechi. Bate vântul prin ele, se strică des şi lasă în urmă kilometri de fum", ne spune Marian Minea, unul din navetiştii care foloseşte rutele ETA.
Web: Află care sunt tarifele practicate de ETA pe ramnicu-valcea.adevarul.ro

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite