Râmnicu Vâlcea: Asfalt de 70 de milioane de euro prin comunele judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările pe drumurile din Vâlcea au fost scoase la licitaţie la pachet cu cele din judeţul Sibiu. Ministerul Lucrărilor Publice a aprobat o finanţare record prin intermediul programului "10.000 de kilometri de drumuri judeţene".

Veste bună pentru vâlceni. Peste 70 de milioane de euro vor fi investiţi în drumurile comunale, in special pentru modernizarea celor care nu au văzut niciodată asfaltul. Potrivit documentului emis de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, un număr de 50 de tronsoane de drum comunal şi un drum judeţean. Astfel, cei 23, 85 de kilometri de Drum Judeţean ce leagă comuna Mădulari de Şuşani şi continuă în judeţul Olt vor fi asfaltaţi, urmând ca alţi 200 de kilometri de drumuri locale să fie modernizate pe banii Guvernului. Majoritatea drumurilor ce vor fi asfaltate nu au beneficiat niciodată de modernizare


Patru oraşe incluse în program


Afalt nou vor vedea şi drumuri cu probleme din Pietrari, Danicei şi Milcoiu,Dăeşti, Stroieşti, Ştefăneşti, Amărăşti sau Lădeşti. Pe listele Ministerului nu se află doar comune. Vor primii fonduri pentru modernizare şi reabilitare oraşele Drăgăşani, Băbeni, Ocnele Mari şi Horezu. „Pe lângă aceste investiţii ce se vor face abia când se vor finaliza licitaţiile există şi alte lucrări ce se fac pe drumurile din judeţ. Pe tronsonul Pesceana -Glăvile - Mădulari, afectat de eroziune se lucrează şi la ora actuală, iar şantierul pentru modernizarea Drumului Judeţean Ioneşti - Olanu a început cu o investiţie de 26 de milioane de lei", spune Ion Stanciu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Vâlcea.

Fonduri proprii insuficiente


Oficialii de la Consiliul Judeţean Vâlcea se plâng că, în lipsa programului de asfaltare subvenţionat de la Guvern, perspectivele unor asfaltări serioase din banii proprii în acest an erau foarte mici. Cele 66 de milioane de lei, alocate pentru reparaţii şi modernizări nu ar fi putut asaflta nici măcar 25 de kilometri de drum judeţean.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite