Râmnicu Vâlcea: Aruncători de flăcări au incendiat oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Aruncători de flăcări au incendiat oraşul
Râmnicu Vâlcea: Aruncători de flăcări au incendiat oraşul

Pirotehniştii au aruncat flăcări, lăsând asistenţa cu... gura căscată. Artiştii focului folosesc un ulei special, amestecat cu alcool, cu care suflă spre torţe. Pentru a-şi videca arsurile, îşi clătesc gura cu lapte.

O surpriză de proporţii i-a aşteptat sâmbătă seara pe râmnicenii ce au participat la „Noaptea Albă”, după ce sibienii de la trupa de pirotehnişti Crispus a descins în centrul oraşului. Câteva sute de curioşi s-au adunat în intersecţia Străzilor Calea lui Traian cu Tudor Vladimirescu, în scuarul Revoluţiei pentru a asista la un spectacol „incendiar” la atât la propriu cât şi la figuat. Cei şase membrii ai trupei Crispus, trei fete şi trei băieţi s-au jucat cu focul în faţa râmnicenilor rămaşi cu gura căscată. „Aşa ceva nu am mai văzut. E o artă şi o meserie extrem de periculoasă din câte văd. Cred că au foarte mare curaj”, spune Mirela Anton, o râmniceancă venită să îşi facă noaptea albă.

Dansul flăcărilor

Sibienii le-au demonstrat „insomniacilor” că orele târzii petrecute în stradă au meritat efortul. Timp de un sfert de oră, cei şase tineri au dat dovadă de măiestrie şi stăpânire de sine, intr-un veritabil dans al flăcărilor. Punctele culminante ale show-ului au fost momentele în care băieţii au aruncat flăcări pe gură, savurate de spectatori cu prelungi runde de aplauze. „E prima dată când văd în Râmnicu Vâlcea aşa ceva. Eu ştiu această trupă de la festivalul de circ de la Sibiu, unde au făcut senzaţie şi eram sigur că şi la Vâlcea o să dea lovitura”, spune Mircea Dragnea, unul din spectatorii entuziasmaţi de prestaţia celor de la Crispus. Pe o muzică cu rezonanţe orientale, sibienii le-au adus celor de la Râmnicu Vâlcea atmosfera în care fachirii indieni încercau să stăpânească flăcările.

Au bătut recordul la aruncat flăcări pe gură

Trupa de aruncători de flăcări din judeţul vecin este una cu tradiţie şi cu palmares. Anul trecut, în timpul Festivalului Internaţional de Circ de la Sibiu, tinerii de la Crispus au încercat şi reuşit să doboare recordul mondial la aruncat flăcări pe gură. Doi membri ai acestei insolite trupe au reuşit să arunce pe gură o salvă de flăcări de peste şase metri. Potrivit ziare.com, recordul precedent a fost obţinut de australianul Tin Blake, ce a reuşit să arunce flăcări pe gură la o înălţime de 5,4 metri.

Cifra: 6,7 metri, cea mai mare salvă de flăcări aruncată de către cei de la Crispus

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite