Arta continentului negru, predată de şase voluntare cu origini africane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Venite din Marea Britanie, dar africane la origini, cele şase doamne invitate în Vâlcea de asociaţia ProXpert dezvăluie românilor tradiţiile şi cultura continentului negru.

Râmnicenii pot participa, începând de astăzi, la atelierele de tradiţie şi artă africană, organizate la Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul de către Asociaţia ProXpert cu ajutorul a şase voluntare din Marea Britanie cu origini africane. Experte în cultura şi tradiţia continentului negru: Cheif Adetoro Adeniran Kane, Locitam Bandy, Teresa Shiyabola, Agnes Ya-Kwatemme Owusu, Eva Owusu şi Esther Oluyide, îşi petrec un stagiu de voluntariat în România ce se va finaliza la 1 august, organizat în cadrul unui proiect de schimb de Artă, Cultură şi Tradiţii în parteneriat cu Asociaţia Femeilor Africane din Marea Britanie şi finanţat de Uniunea Europeană. Silvia Petre, coordonatorul proiectului din partea ProXpert spune că activităţile la Biblioteca Judeţeană încep de azi cu un curs de design vestimentar specific african şi de dansuri tradiţionale.


Încântate de ospitalitatea vâlcenilor


„Totul face parte dintr-un schimb de artă şi tradiţii. Cele şase voluntare din Marea Britanie au sosit în România la începutul lunii, iar primele vizite au fost în Bucureşti. Am reuşit să le aducem în Vâlcea şi mi-au mărturisit că sunt încântate de ospitalitatea cu care au fost primite", explică Silvia Petre. Ea mai spune că primul contact cu tradiţiile populare româneşi a fost făcut în comuna Măldăreşti, la complexul muzeal din localitate, unde preotul Ion Popescu le-a introdus pe cele şase voluntare în cultura şi arta populară românească. „La bibliotecă vor susţine cursuri astăzi şi săptămâna viitoare până vineri, între orele 11.00 şi 13.00", spune Silvia Petre. Iar ca schimbul cultural să fie complet, luna viitoare vor pleca spre Anglia şase voluntare vâlcence din lumea satului.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite