Râmnicu Vâlcea: Apa se ieftineşte după fuziunea celor doi operatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acvarim va prelua acţiunile majoritare ale noului operator
Acvarim va prelua acţiunile majoritare ale noului operator

După mai bine de trei ani de negocieri Acvarim şi Apavil vor forma de azi o singură societate. Primăria Râmnicului, acţionarul majoritar al noii firme spune că va disponibiliza oameni şi va reduce costurile.

Tarifele la apă ar putea scade, începând cu luna viitoare după ce fuziunea operatorilor Acvarim şi Apavil a fost parafată azi de către Primăria Râmnicului, conducerea Consiuliului Judeţean şi primarii din Asociaţia Apa. Noua societate va fi condusă de primăria din Râmnicu Vâlcea, care deţine 65, 33% din acţiuni, iar Mircia Gutău, edilul şef spune că, pentru a reduce pierderile şi a aduce tarifele la apă la nivelul promis va trebui să restructureze noua societate. „Primăria nu va face subvenţionări. Fima va trebui să devină profitabilă, cel puţin la nivelul Acvarimului care în acest moment derulează şi un credit cu finanţare externă", spune Gutău. Primarul mai afirmă că în condiţiile actuale de criză nici nu se pune problema ca toti cei 400 de angajaţi ai Apavil să fie preluaţi. „Sunt 100 de oameni care stau la birouri. Nu o sa comasăm toate posturile de conducere în o singură firmă. Nu este profitabil", mai arată primarul din Râmnicu Vâlcea.


Zece la sută în minus pe metrul cub


După semnarea contractului de fuziune şi înregistrarea acestuia la Registrul Comerţului tarifele la apă rece ar trebui să scadă în medie cu 10%. Locuitorii cred însă că micşorarea tarifelor este nesemnificativă faţă de de diferenţa cu care ceilalţi abonaţi din judeţ plătesc apa. „Dacă la noi ajunge la 3,3 lei tot e foarte scump faţă de judeţ. Ar trebui un preţ unitar pentru toţi", spune Valentin Barbu, un râmnicean.


Tarife diferite între reşedinţă şi judeţ


În prezent, la Râmnicu Vâlcea locuitorii primesc apă la 3,7 lei metrul cub de la Acvarim, în timp ce Apavil o livrează în judeţ la un cost de 0,67 de lei metrul cub. Un tarif micşorat ar putea ajunge la 3,3 lei lei pentru Râmnic. Diferenţa este justificată de autorităţi prin faptul că în municipiu se plăteşte şi epurarea biologică dar şi o parte din creditul IIDE contractat de Acvarim.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite