Râmnicu Vâlcea: La spectacolul Antract au fost spectatori de toate vârstele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: La spectacolul Antract au fost spectatori de toate vârstele
Râmnicu Vâlcea: La spectacolul Antract au fost spectatori de toate vârstele

Antract a dat un spectacol incediar sărbătorind 25 de ani de existenţă. În prima seară a manifestărilor Zilelor Râmnicului rock-ul a fost regele muzicii.

Sala de cultură a casei Sindicatelor a fost aseară neîncăpătoare la spectacolul icendiar, de lumină şi culoare al trupei Antract, care a aniversat 25 de ani de viaţă. „Suntem mai maturi cu o idee”, glumea Paur, solistul trupei, înaintea începerii concertului. Prin mulţimea adunată să vadă „gaşca” Antract, sau „trupa de care te saturi, precum de micii de la Deduleşti”, cum afirma cu umor caracteristic în promo filmat al manifestări, Dan,Negru, s-au aflat oameni de toate vârstele şi categoriile sociale. L-am văzut pe dr. Albescu, om trecut de opt decenii de viaţă dar şi un bebeluş de doar un an şi şase luni, cu care mama a dansat în spate, în permamenţă, în timpul spectacolului. „Sunt un fan Antract, iar vocea lui Paur este una inconfundabilă. Ei sunt frumoşii nebuni ai sufletelor noastre care au supravieţuit alături de Holograf, Cargo, Compact, Roşu şi Negru”, spunea entuziasmată tânăra mămică. Prefectul judeţului, alături de soţie, a fost şi el unul dintre fanii „antracţilor”.

„Muzica noastră este creată pe prietenie”


Spectacolul a fost unul incendiar, cu o coloană sonoră de excepţie, cu jocuri de lumini şi efecte speciale care, într-un final, au făcut ca iubitorii rock-ului să se ridice de pe scaunele şi să se adune în faţa scenei unde au dansat, au cântat unduindu-şi braţele deasupra capului, au filmat cu telefoanele mobile pe toată perioada concertului. Bobiţă, Paur, Cosmin, Liviu şi Manole au adus bucurie, au creat antren. „Muzica noastră este creată pe prietenie”, spune Paur, iar Bobiţă adăuga faptul că, deşi investiţiile în rock sunt extrem de costisitoare „muzica o facem din plăcere”. În timpul concertului pe scenă s-au urcat „Grasu” şi „Fernando”, foşti componenţi ai trupei, iar înt-un alt moment al derulării spectacolului, rockul celor de la Antract, menit „să înalţe spiritul şi să dea culoare spectacolelor”, cum însuşi membrii trupei se destăinuiau, a fost umanizat de vioara lui Sebi, un extraodinar violonist, dar şi de acordeonul lui Fernando. „Nu recâştigi pe cineva dând sfaturi să vină la spectacolele tale. Acum suntem deja mai maturi şi ne facem mai greu preieteni”, spunea Paur în conferinţa de presă de dinaintea spectacolului. Concertul „Antract, 25 de ani” a demonstrat-o că rock-ul are destui „prieteni” şi în România, nu doar în Suedia, Norvegia sau SUA, acolo unde este mult mai bine promovat, exist\nd canale de televiziune specializate în publicarea acestui gen de muzică. Drept amintire, iubitorii interpreţilor melodiei „Soacră-mea”, sau „Eşti frumoasă...”, „Te-am iubit”, „Cârciumăreasa”, şi multe altele devenite hit-uri, au primit câte un afiş sau un tricou cu insemnele trupei. Membru fondator al formaţiei, Bibiţă Cutuşanu spunea: „Trebuie să luptăm împotriva muzicii facile şi de conjunctură. Nu vreau să se se ajungă să cântăm muzică cu unitatea calculatorului în braţe. Noi vrem să transmitem o stare, o emoţie, o atitudine, nicidecum sunete care să producă dependenţă. Pentru mine muzica înseamnă... viaţa mea”.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite