Râmnicu Vâlcea: Portret - Anne Becheru, producător TV la doar 20 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vrea să îi uimească pe toţi prin lucrurile pe care le poate face la o vârsta fragedă. Speră să ajungă în New York unde să îşi deschidă o casă de producţie muzicală.

Anne Becheru are 20 de ani şi îşi produce singură o emisiune pentru tineret la o televiune locală din Râmnicu Vâlcea. Pentru mulţi, producţia „La Strada" este considerată o gură de aer proaspăt îm peisajul audio-vizualului vâlcean. „Ideea mi-a venit după ce am observat că în Vâlcea nu există producţii TV care să se adreseze celor mai tineri. Proiectul l-am făcut singură şi tot singură am mers la conducerea televiziunii pentru a-l prezenta", povesteşte Anne. Tânăra povesteşte că în emisiunea pe care o produce invitaţii sunt liberi să comenteze despre un subiect anume. „Nu sunt subiecte grele, de exemplu duminica trecută am vorbit despre desenele animate clasice şi ce amintiri are fiecare invitat legate de acestea", mai explică Anne. Ea spune că proiectul său a început din vară şi că a învăţat cum îşi poate transforma emisiunea într-un succes încetul cu încetul. „Problema cu succesul e că te inhibă. Ai impresia că eşti autosuficient şi că nu trebuie să mai înveţi nimic. Trebuie să trec peste asta şi să cobor cu picioarele pe pământ", recunoaştre tânăra. Ea spune că la început a fost foarte greu cu organizarea şi mai ales cu montajul dar totul se învaţă. „ E mai simplu aşa şi mai sincer să înveţi. Nu poţi progresa dacă nu îţi vezi valoarea reală", se justifică Anne.


Lucrează de la 17 ani


Încă de când avea 17 ani, tânăra Anne Becheru a lucrat în presă. A trecut pe rând prin mai multe redacţii de ziar pentru a experimenta atracţia meseriei de ziarist. Povesteşte că la un moment dat a optat pentru televiziune, lucrând pentru un timp în Bucureşti la o televiziune centrală ca reporter în cadrul unei emisiuni mondene. „Televiziunea e totuşi doar o etapă. Aş vrea să merg mai departe şi să pot să îmi deschid o casă de producţie muzicală. Anul viitor o să încep a doua facultate, de marketing unde sunt singură că o să învăţ o grămadă de lucruri interesante", mai povesteşte Anne.

Pasiune pentru muzică


Tânăra ne-a mărturisit şi despre pasiunea sa ascunsă pentru muzică. „După ce o să fac rost de bani o să scot o piesă. Până atunci mai am de aşteptat", spune Anne. Ea mai poveşte că de foarte multe ori proiectele ei au contrasta cu vârsta sa fragedă. „Să şti că vârsta a fost un imbold să fac lucrurile aşa cum nu s-ar aştepta nimeni. Îmi place să uimesc pe ceilalţi cu acest contrast", spune Anne. Cât despre emisiunea sa spune că este un concep pe care ar vrea să îl lase mai departe în Vâlcea în măsura în care va găsi pe cineva care să îl continue. „Ideea de emisiune de timp liber e una care ar trebui să prindă rădăcini şi mă străduiesc să găsesc pe cineva care să o ducă mai departe în momentul în care mă hotărăsc să îmi schimb cariera", mai povesteşte Anne.


De ce vrei să ajungi la New York?
Cred că acolo ar fi locul potrivit pentru mine. E oraşul în care aş vrea să îmi pornesc o afacere şi să am succes. Dacă reuşesc acolo, reuşesc oriunde, cum spune melodia.


Cât durează realizarea unei emisiuni?

În general doar montajul durează trei zile. Eu lucrez mai mult noaptea pentru că este mai multă linişte, deci aş putea spune trei nopţi. Bineînţeles că mai durează o zi sau două găsirea invitaţilor.


Ce-i place: Să acord încredere oamenilor din jurul meu. Am anumite aşteptări de la ei şi îmi place să cred că nu îmi sunt înşelate aceste aşteptări.


Ce nu-i place: Oamenii extrem de amabili mi se par suspecţi. Am impresia că pentru că sunt amabili au şi interese ascunse. Nici eu nu pot fi amabilă în exces.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite