Râmnicu Vâlcea: Angajaţii din primării ameninţă cu greva foamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Angajaţii din primării ameninţă cu greva foamei
Râmnicu Vâlcea: Angajaţii din primării ameninţă cu greva foamei

   Zeci de primării din judeţul Vâlcea au zero lei la bugetul local, iar altele sunt pe punctual de a epuiza şi ultimii bani.

    În Vâlcea din cele 89 de primării, 28 nu mai au niciun leu de două, trei luni. Nu mai sunt fonduri pentru plata salariilor, a facturilor la utilităţi şi pentru decontarea diverselor lucrări. „Pe lângă acestea, alte 26 sunt pe punctual de a termina banii”, a declarat Ion Stanciu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea. Cele 28 de primării care nu mai au fonduri sunt: Făureşti,  Pesceana, Prundeni, Scundu, Suteşti, Ştefăneşti, Stroeşti, Lungeşti, Mădulari, Mitrofani, Lăcusteni, Laloşu, Dănicei, Cernişoara, Diculeşti, Creţeni, Orleşti, Runcu, Măldăreşti, Fârtăţeşti, Lădeşti, Lăpuşata, Roeşti, Alunu, Brezoi, Horezu, Titeşti, Racoviţa.


„Dacă nu primim banii în două săptămâni o să intrăm în greva foamei”

 În localitatea Runcu, angajaţii primăriei ameninţă că vor intra în greva foamei. „De şapte luni nu am mai luat salariile. Contabilul şi agentul agricol au vrut să intre în greva foamei acum trei zile, dar au renunţat, deoarece conducerea prefecturii ne-a promis că o să primim bani de salarii. Dacă nu primim banii în două săptămâni o să intrăm în greva foamei”, a spus pentru AdS, Maria Dina, primarul din Runcu. De trei luni, localitatea Runcu nu mai are nici iliminat stradal. CEZ Distribuţie a interupt furnizarea energiei electrice, din cauza unei datorii de peste 50.000 lei. Şi primăria Mateeşti are datorii mari la curentul electric, peste 30.000 de lei. „Nu am achitat nicio factură anul acesta pentru că nu am avut bani. Ne aşteptăm să ne taie curentul în orice zi şi nu va mai funcţiona nimic în primărie”, spune Nicolae Stănişor, primarul comunei Mateeşti.

Şi săracii aşteaptă banii


  De o jumătate de an la Mateeşti nu s-au dat nici ajutoarele sociale. „Nu am mai primit ajutorul social de o jumătate de an. O duc foarte greu. Ca să supravieţuiesc muncesc cu ziua prin comună. O să îmi fie foarte greu că, vine iarna şi nu mai găsesc de lucru”, povesteşte Ion Negoescu, localnic din Mateeşti. Ca să iasă din criză primăriile vâlcene au nevoie de cel puţin 5 milioane de lei.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite