Râmnicu Vâlcea: Portret: Andrei Văcăroiu face performanţă în informatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este medaliat cu bronz la Olimpiada naţională de informatică, a câştigat zeci de premii la concursurile la care a participat şi se pregăteşte pentru noi provocări.

NĂSCUT. 14 mai 1993, Râmnicu Vâlcea.
STUDII. Este elv în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea.
IDEALURI. Îşi doreşte să urmeze o carieră în domeniul IT.


Andrei este un adolescent pasionat de domeniul informaticii şi mărturieşte că totul a pornit dintr-o întâmplare. „Eram prin clasa a V-a şi luasem o notă mică la informatică. Am ajuns acasă, iar cumnatul meu care este profesor de informatică, m-a luat ca să îmi explice cum se făcea problema pe care eu nu o înţelesesem la şcoală. Aşa a pornit totul şi de atunci mi-am dat seama că informatica este un domeniu despre care aş dori să învăţ mult mai multe", îşi aminteşte Andrei Văcăroiu. Elevul povesteşte că astfel a început o aventură frumoasă, care de-a lungul timpului i-a adus şi foarte multe satisfacţii. „În clasa a VI-a m-am calificat pentru prima dată la Olimpiada Naţională de Informatică, în clasa a VII-a am reuşit să obţin locul al II-lea la Concursul Info-Oltenia, iar ulterior m-am calificat la lotul naţional de informatică la juniori", mărturiseşte Andrei Văcăroiu. Tânărul afirmă că, în general, este o persoană foarte prcatică şi încearcă să fie şi foarte corect. „În domeniul IT eu merg mai mult pe optimizare, vreau să fiu eficient pentru că informatica îţi oferă această posibilitate", completează elevul.


Medaliat cu bronz la Olimpiada Naţională


Anul 2010 a fost unul plin de succes pentru Andrei care a obţinut premiul I la Concursul Info-Oltenia ce s-a desfăşurat la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân. „Tot anul trecut, am reuşit să iau premiul I la Concursul interjudeţean de programare Ştefan Odobleja din Craiova şi medalie de bronz la Olimpiada Naţională de Informatică de la Constanţa", adaugă Andrei Văcăroiu. Premiul de suflet al adolescentului este cel obţinut la Festivalul internaţional de matematică şi informatică de la Piatra Neamţ. „A fost singurul concurs la care am plecat neînsoţit. M-am documentat din timp şi mi-am făcut chiar şi o hartă a oraşului Piatra Neamţ. Am reuşit să mă descurc foarte bine, deşi temperaturile scăzute de acolo mi-au făcut ceva probleme. Am revenit acasă cu premiul doi şi am fost foarte mulţumit de rezultatul acesta", povesteşte adolescentul.


Îşi construieşte singur biciclete

Atunci când nu se pregăteşte pentru concursurile de informatică la care participă, Andrei este pasionat de maşini şi biciclete. „Îmi place să îmi construiesc singur bicicleta. Este o pasiune mai veche de-a mea, achiziţionez piesele de pe diferite site-uri de pe internet şi apoi îmi asamblez singur bicicleta", povesteşte Andrei. În vacanţe, adolescenul se relaxează mergând la ţară, acolo unde munceşte cot la cot cu părinţii săi şi de unde păstrează cele mai frumoase amintiri.


Întrebări şi răspunsuri


Care este atmosfera în clasa unde înveţi?
Este una foarte plăcută pentru că noi ne înţelegem foarte bine, ne încurajăm şi ne ajutăm reciproc. Îmi place să mă consult cu colegii mei şi să împărtăşesc alături de ei atât bucuriile, cât şi tristeţile care ne mai înceracă uneori.


Ce le-ai recomanda elevilor care îşi pierd vremea prin baruri şi discoteci?
I-aşi îndruma să se gândească foarte bine la ceea ce îşi doresc, să fie conştienţi de viitorul lor. Sunt mulţi tineri care nu îşi dau seama că greşelile pe care le fac acum le vor afecta, ulterior, cariera sau chiar viaţa.


Ce-i place

„Noutăţile din orice domeniu. Orice experienţă nouă este binevenită. Să călătoresc, să decopăr oameni noi şi locuri noi".
Ce nu-i place
„Nu suport să mă izolez de colegi şi prieteni. Nu îmi plac persoanele care nu comunică şi care nu au curajul să recunoască atunci când fac o greşeală".

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite