Râmnicu Vâlcea: PORTRET Andreea Văduva - Cântă pentru ajutorarea copiilor aflaţi în suferinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

I-a plăcut de mică să cânte, la început muzică populară, iar acum muzică uşoară. Dansează foarte bine şi cântă în scop umanitar în spectacolele care îşi propun ajutorarea copiilor cu handicap.

Auzindu-l pe verişorul tatălui ei cum cântă, Andreea a început să exerseze şi, cu timpul, chiar a primit aplauzele celor care o ascultau. Fire foarte dinamică, dansul şi muzica au însoţit-o pretutindeni. „Îmi aduc aminte că primele melodii pe care le cântam, gen «Mi-am luat bundiţă nouă» aveau priză la oamenii care mă ascultau", povesteşte Andreea, căreia prietenii îi spun „Panty". Pe când era elevă la Şcoala nr. 9 din Ostroveni, „Panty" nu prea a avut norocul să ia lecţii de muzică cu profesorii pregătiţi să predea această specialitate. Motivul a fost unul foarte simplu: „La orele de muzică făceam matematică, la orele de sport, tot matematică, la cele de educaţie practică aveam parte tot de profesorul de mate", povesteşte.


Corul chiulangiilor de la ceas de seară


În clasele V-VIII a avut iniţiativa de a înfiinţa un cor, al cărei dirijor era. Colegii de clasă mai trăgeau însă chiulul , iar orele de pregătire fiind după restul orelor de curs, coriştii chiuleau la greu. După înscrierea la liceu, Andreea nu a renunţat la ideea de a forma un cor unde să cânte. „Părinţii ar fi vrut să mă înscriu la Colegiul «Alexandru Lahovari», dar şansa a fost să devin elevă la fostul liceu Pedagogic. Profesorul Alexandru Ionescu ne-a ajutat să înfiinţăm un cor al clasei în care cântam 34 de fete. Aici am cântat ca solistă şi am început să am mult mai multă încredere în mine. În afara activităţii corale cântam muzică uşoară", povesteşte Andreea.


De la melodiile formaţiei „Cargo" la Lady Gaga


Fire extrem de sensibilă, Panty a intenţionat să-i ajute pe copiii aflaţi în dificultate. Aşa se face că s-a înscris la un ONG, pe nume „Speranţa" şi cântă muzică uşoară la spectacole umanitare de strângere de fonduri pentru copiii cu grave probleme de sănătate. „Ori de câte ori au avut loc astfel de spectacole, am fost prezentă şi am cântat cu dragă inimă pentru cei mai năpăstuiţi decât noi. Aşa am crezut că le pot alina într-o oarecare măsură suferinţa, că se pot strânge fonduri ca ei să poată merge în clinici din străinătate, unde, dacă au o singură şansă să revină la normalitate, trebuie ajutaţi să ajungă acolo", povesteşte. Andreea iubeşte toate genurile de muzică, mai puţin rokul agresiv, metalic. Melodiile preferate ale Andreei sunt cele interpretate de „Cargo", Andra, Bambi, dar şi din repertoriul Christinei Aquilera, Lady Gaga. Pe viitor îşi doreşte să nu se despartă de scenă, să rămână fidelă muzicii, iar dacă se poate să devină vedetă. „Nu pot să mă rezum doar la atât. Am de ales dacă voi urma Literele sau Dreptul", se destăinuie.
Întrebări şi răspunsuri.


Ce înseamnă pentru tine muzica?


Muzica este o formă de comunicare universală. Nu cred că este om care să nu asculte muzica, fie pentru ritm, pentru melodicitate, pentru versuri. Muzica este şi o formă de descătuşare, de dezlănţuire a energilor fiecăruia dintre noi.


Care este cel mai vehement critic al tău?


Atâta timp cât lumea te aplaudă, totul este în regulă. Nu-ţi ascund că şi prietenul meu este un critic vehement. Acum mai am un aliat, pe verişoara mea, Elena, care stă la mine, în vacanţă şi cântăm împreună.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite