Râmnicu Vâlcea: Andra Anghel - Vocea sa duce folclorul vâlcean mai departe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii Andrei spun despre ea că este un adevărat copil minune al folclorului. Vocea sa cucereşte orice public, iar mai nou, a învăţat să cânte la orgă în doar două luni.


Andra Anghel nu este genul de persoană căreia să îi placă să vorbească prea mult. În schimb, vocea sa vibrează cu uşurinţă pe notele muzicale ale zecilor de melodii folclorice învăţate până acum. „Eu cred că noi oamenii putem comunica foarte bine cu ajutorul muzicii. Eu, de exemplu, cred că mă pot exprima foarte bine cântând şi probabil ce aceea îmi place foarte mult muzica populară", ne mărturiseşte Andra, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional Matei Basarab din Râmnicu Vâlcea. Eleva povesteşte că talentul său a fost descoperit în urmă cu doi ani la o serbare şcolară. „De Crăciun eram la serbare împreună cu bunica şi mama mea. Doamna Mariana Duţă, de la Asociaţia Rrosiny m-a auzit cântând alături de colegii mei de clasă şi mi-a spus că aş putea cânta şi mai bine şi că vocea mea este foarte frumoasă dacă o pun în valoare. De atunci Andra îşi îmbunătăţeşte tehnica vocală dar şi colecţia de melodii populare pe care le poate interpreta fără greşeală. „Am apărut de foarte multe ori la televizor, iar cei care m-au ascultat mi-au spus că am o voce foarte frumoasă", povesteşte Andra Anghel. Pentru că este foarte talentată Andra a primit şi un cadou de la părinţi pe măsura harului cu care este înzestrată: un CD cu cinci dintre piesele ei preferate înregistrate. „CD-ul l-am dat prietenilor şi colegilor de la şcoală. Sper ca în viitor să pot înregistra un disc pe care să îl poată asculta toată lumea", spune Andra.


Pricepută şi la instrumente muzicale


Acum trei luni tânăra interpretă de muzică populară a prins drag de orgă. „Îmi place pentru că am reuşit să învăţ foarte reped, iar părinţii mi-au cumpărat şi mie o orgă acasă. Cursurile le fac la Palatul Copiilor, dar repet foarte mult şi acasă", poesteşte Andra. Ea mai spune că încă de mică i-a plăcut muzica şi şi-a dorit să cânte ori să folosească un instrument muzical, iar acum visul ei s-a îndeplinit. „Aş vrea să pot cânta la fel ca marii artişti populari şi să mă bucur de acelaşi succes pe care ei îi au şi sunt sigură că într-o zi am să ajung aşa", spune cu încredere micuţa speranţă a folclorului vâlcean. Singură la părinţi, Andra îşi dedică mare parte din timp repetiţiilor şi temelor şi lecţiilor de la şcoală. „În curând o să avem un recital important pentru care mă pregătesc alături de grupul folcloric de copii din care fac parte. Învâţ câteva melodii populare noi şi îmi pregătesc vocea", spune Andra Anghel. Eleva se mai mândreşte şi cu costumele ei populare, majoritatea aduse din zona Bălceştiului de către mama sa.


Care este melodia ta preferata?


Pot să spun că toate melodiile pe care le cânt îmi sunt preferate, altfel nu le-aş mai cânta. Cred că îmi place foarte mult melodia „Floricică de pe şest"


Unde ai cântat ultima dată?


Am fost săptămâna trecută la Vaideeni unde am făcut înregistrări ce vor fi difuzate la postul de televiziune Favorit. Mi-a plăcut foarte mult şi am cântat din tot sufletul.


Ce-i place: Iubesc filmele, muzica şi îmi place foarte mult să dansez. Pe lângă cântat, dansatul este foarte important pentru mine. Stau şi foarte mult la calculator.
Ce nu-i place: Nu mă uit aproape deloc la desene animate pentru că nu îmi plac. Nu agreez nici manelele ori muzica de proastă calitate.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite