Râmnicu Vâlcea: Anchetă în rândul bolnavilor închipuiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Anchetă în rândul bolnavilor închipuiţi
Râmnicu Vâlcea: Anchetă în rândul bolnavilor închipuiţi

   Autorităţile au fost puse pe jar de numărul copleşitor de oameni care se pensionează medical în fiecare an. Vâlcea se claseaza pe locul trei pe ţară la astfel de cazuri.

     Creştera alarmantă de pensionări pe caz de boală în judeţul Vâlcea a pus pe jar autorităţile locale. Un raport efectuat la nivel naţional clasează judeţul pe locul trei pe ţară la numărul pensionărilor din motive medicale a tras un semnal de alarmă asupra modului în care se întocmesc dosarele de pensii. Petre Ungureanu, prefectul de Vâlcea spune că este suspectă această creştere a numărului celor care îşi primesc pensia pe motive medicale. „Nu e nici o mândrie că ne aflăm pe un astfel de loc. De săptămâna viitoare instituţia prefectului va începe o operaţiune prin care vom verifica modul în care s-au făcut pensionările anticipate. Vrem să vedem cadrul legal şi de ce anume suferă cei care s-au pensionat pe caz de boală”, spune reprezentantul Guvernului în teritoriu. Prefectul Ungureanu afirmă că rezultatele anchetei sale vor fi făcute publice, iar orice neregulă descoperită va fi înaintată organelor de control.

Aproape un sfert din pensionări sunt anticipate


  Din cei 128.000 de pensionari înregistraţi în acest moment în judeţul Vâlcea, mai bine de 30.700 sunt pensionaţi înainte de limita de vârsta pe caz de boală sau invaliditate.  Acest lucru este confirmat statistic de către conducerea Casei Judeţene de Pensii (CJP)  Vâlcea ce arată că 24% din vâlcenii pensionaţi sunt pe caz de boală. „Ce pot să vă spun. Nu sunt medic dar  pot spune că suntem sub media pe ţară la pensionaţi pe caz de invaliditate. Periodic suntem verificaţi prin sondaj. Lunar ducem cu portbagajul la Bucureşti, pentru verificare, dosare de pensionare înainte de termen. Vă pot confirma că sub 1% din acestea sunt respinse”, afirmă Gabriel Andreescu, preşedintele CJP Vâlcea. 

Medicii specialişti făcuţi responsabili


  El mai spune că medicii din comisia de expertiză a CJP nu fac propunerea de pensionare, ci medicul specialist ce îşi pune parafa pe dosarul de pensionare. „La comisie se analizează hârtiile, documentele puse la dispoziţie de medicul specialist. Recomandarea de pensionare tot acesta o face. Sunt foarte multe dosare respinse în primă fază, la comisia de expertiză”, mai declară Andreescu.  Surse din comisia de expertiză medicală a Casei de Pensii confirmă spusele preşedintelui, indicând că mare parte din „vina” numărului mare de pensionări pe caz de boală  o poartă medicii specialişti, care îşi pun avizul şi certifică o sumedenie de afecţiuni. 

DECLARAŢIE

 „Nu e nici o mândrie că ne aflăm pe un astfel de loc. De săptămâna viitoare instituţia prefectului va începe o operaţiune prin care vom verifica modul în care s-au făcut pensionările anticipate”, Petre Ungureanu, prefect de Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite