Râmnicu Vâlcea: PORTRET: Alexandru Palcuie, informaticianul implicat în acţiunile de voluntariat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Palcuie
Alexandru Palcuie

Este olimpic la informatică, a participat la zeci de acţiuni de voluntariat, iar în timpul liber se delectează joacând baschet în echipa liceului.

NĂSCUT. 25 iunie 1994, Râmnicu Vâlcea.
STUDII. Este elv în clasa a X-a la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Râmnic.
IDEALURI. Să urmeze o carieră strălucită în domeniul informaticii.


Adolescentul povesteşte că s-a îndrăgostit de informatică încă de când avea numai cinci ani. „Totul a început de pe vremea când eram numai un copilaş şi îmi plăcea foarte mult să stau la calculator. Nu numai că mă jucam, dar reuşeam să învăţ rapid toate comenzile şi mă simţeam atras de tot ceea ce însemna informatică", povesteşte Alexandru Palcuie. Ulterior, după ce a mers la şcoală, băiatul a fost artas de matematică, iar mai târziu a reuşit să obţină rezultate foarte bune la concursurile de informatică la care a participat. „Am obţinut medalia de bronz la Olimpiada Naţională de Informatică (2010), medalia de argint la Concursul Naţional de Informatică Aplicată (2010) şi Premiul I la Concursul Regional Info-Oltenia (2010)", afirmă adolescentul.


A organizat o acţiune de ecologizare


Tânărul mărturiseşte că pentru a reuşi să aibă astfel de rezultate munceşte foarte mult, uneori, zeci de ore pe săptămână. În acelaşi timp, Alexandru joacă baschet şi participă la acţiuni de voluntariat. „Joc baschet de mai bine de cinci ani de zile, iar anul trecut, am reuşit să ajungem cu echipa noastră, a liceului, până în faza regională. Acum, am început antrenamentele, iar primul meci îl vom juca pe 7 noiembrie", completează Alexandru Palcuie. O altă activitate care îi face mare plăcere tânărului este cea de voluntariat, iar în prezent, este membru voluntar în cadrul organizaţiei LEO, dar şi la centrul Europe Direct. „Una dintre cele mai mari acţiuni de voluntariat în care m-am implicat şi pe care am organizat-o în urmă cu câteva săptămâni, a fost cea de ecologizare a Malului Alb, unde au participat 350 de oameni", afirmă Alexandru. Tânărul spune că un alt hobby al său este muzica, iar atunci când timpul îi permite, îi place să cânte la chitară melodii folk.


Întrebări şi răspunsuri

Care sunt profesorii care te-au ajutat să obţii rezultate deosebite până acum?
Aş vrea să le mulţumesc tuturor profesorilor mei de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, în special doamnei profesoare de informatică Ana Maria Arişanu, dar şi doamnelor profesoare de sport care se ocupă de echipa de baschet, Cristina Achim şi Laura Orăşanu.


Colegii se implică alături de tine în activităţile de voluntariat?

Unii da, alţii, din păcate, nu. Din punctul meu de vedere, nicodată nu sunt atât de mulţi tineri implicaţi în acţiunile de voluntariat pe cât ar trebui să fie. Dar acesta este un aspect care ţine de modul de gândire al fiecăruia şi de felul în care consideră că trebuie să îşi trăiască viaţa.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite