Râmnicu Vâlcea: Alexandru Ştefan este boxeur şi karatist, pasionat de breakdance

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Alexandru Ştefan este boxeur şi karatist, pasionat de breakdance
Râmnicu Vâlcea: Alexandru Ştefan este boxeur şi karatist, pasionat de breakdance

Beny, cum îi spun prietenii, este mezinul unei trupe ai cărei membrii fac breackdance. A făcut sport de mic, de la karate, la lupte de stradă, box.

Alex este unul dintre adolescenţii pasionaţi de sport. La 12 ani s-a apucat de karate, dar a abandonat forte repede, convins că vrea un sport în care să consume mai multă adrenalină. „Am făcut «Street fight» (lupte de stradă) dar am renunţat destul de repede. Exista riscul să vin la mama acasă cu dinţii în batistă, aşa că am găsit altceva”, povesteşte Alex pe care l-am găsit în parcul Zăvoi antrenându-se alături de alţi câţiva împătimiţi de breakdance-ului. În afara orelor de şcoală, adolescentul a mers să se antreneze la un club de box. „M-am ferit cât am putut să nu mă duc acasă fardat la ochi şi aşa să mă vadă mama”, povesteşte.

Alex, un Benny Kimoto al Vâlcii

Întâlnirea cu Cristian Ioniţă, „proful” de breackdance a fost una întâmplătoare. „Mergeam prin cartierul Nord, din Râmnicu Vâlcea, când am văzut pe stradă un tânăr care mi-a plăcut cum dansa. Am mers la el şi i-am spus că m-ar interesa şi pe mine să pot face aşa ceva şi dacă ar putea să mă înveţe din ceea ce ştie el. Primele antrenamente le-am făcut la o sală de sport din zona Nord şi am început cu abc-ul, adică cu statul în mâini, după care am pus are accent pe schemele de viki. Practicând sport am fost mai mult atras de powermoves, care cere foarte multă forţă”, povesteşte sportivul. De pe urma dansului, Alex s-a ales şi cu o poreclă. „Amicii mei au văzut pe site-ul you tube dansuri cu un as al acestui gen, Benny Kimoto şi aşa m-am trezit că au început să-mi spună şi mie simplu, Beny, motivând că stilul meu aduce cu cel practicat de acest mare dansator. Nu l-am copiat însă niciodată, pentru că am aflat despre el doar după ce m-au anunţat prietenii”, spune Alex, alias Benny.

Tata îmi zice să nu mă accidentez

După doar cinci luni de antrenamente Alex a învăţat foarte multe din culisele acestui gen de dans. „Pentru practicarea acestui stil îţi trebuie multă vitalitate, energie, adrenalină. În Râmnicu Vâlcea «Thunder Crew» este prima trupă care încearcă să se impună şi asta având ca lider un instructor excepţional, de doar 17 ani, Cristian Ionică, elev la Liceul de Artă şi care este pasionat de ceea ce face”, spune Alex. Dansând, tânărul afirmă că nu se plictiseşte niciodată, că îşi încarcă „bateriile” într-un mod foarte plăcut, făcându-i şi pe alţii să-i urmărească mişcările şi astfel lumea să se simtă mai tânără. „Tata, ca orice părinte, îmi zice să am grijă să nu mă accidentez, dar asta face parte din regulile jocului” , spune relaxat mezinul trupei.


Întrebări şi răspunsuri.

Ai făcut dans clasic înainte de a face breakance?

Nici vorbă, la dansul clasic am fost chiar antitalent. În schimb, breakdance-ul presupune existenţa unor combinaţii de dans cu stilul de dans. Dintre cele două componente ale breackdance, sunt mai atras de Povermoves, latura sportivă a acestuia.

Care este cea mai mare satisfacţie a unui dansator care practică acest stil?

Eu cel mai mult mă bucur când oamenii se adună în jurul nostru şi se bucură, privindu-ne. Este o experienţă foarte plăcută şi simţi că vrei să dai tot ceea ce poţi. Cei mai mulţi dintre cei care ne admiră sunt tineri până în 24 de ani.

Ce-mi place

Sunt un ascultător înfocat al muzicii hip-hap dar şi al muzicii rap. Calculatorul este indispensabil şi nu mă pot despărţi de el, iar în puţinul timp care îmi mai rămâne, practic skiboardul.

Nu-mi place

Sunt nemulţumit de cei care-mi impun reguli stricte cu ce trebuie să fac. În altă ordine de idei nu agreez piscile, pentru că lasă mult păr şi nu-mi plac nici bicicletele, pentru că nu mă simt în siguranţă pe ele.

Profil.

NĂSCUT. 21 decembrie 1995, la Râmnicu Vâlcea
STUDII. Elev în clas a VII-a, la Şcoala nr. 10 din Râmnicu Vâlcea
IDEALURI. Vreau să particip la un concurs internaţional de breakdance.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite