Râmnicu Vâlcea/ Portret:Alexandra Cristescu, „copilul minune” al trupei Rossiny

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar şapte ani, micuţa Alexandra are o „agendă" foarte încărcată. Cântă, participă la cursuri de dans şi este una din cele mai bune eleve din clasă.

Alexandra Cristescu este una din cle mai bune eleve din clasa ei şi, pe lângă şcoală, îşi ocupă timpul cu alte activităţi. Chiar dacă este foarte mică, Alexandra nu se dă bătută în faţa nici unei provăcări. Din septembrie anul trecut micuţa este cea mai mică membră a trupei de folclor a asociaţiei Rossiny şi se străduieşte să cânte la înălţimea aşteptărilor. „Am participat de sărbători la toate recitalurile pe care fundaţia le-a susţinut şi m-am simţit foarte bine. Îmi place să cânt, în special muzică populară, iar acum mă bucur că am reuşit să mă împrietenesc cu toţi copiii de la trupă", povesteşte cu foarte mare plăcere Alexandra. Părinţii micuţei artiste au dorit să îi ofere acesteia şansa de a-şi dezvolta talentele. Ea a fost descoperită de către educatoarea sa încă din prima grupă, deoarece avea capacitatea de a memora farte repede versurile cântecelor pe care apoi le interpreta cu uşurinţă. Acum micuţei îi place atât noul său statut încât nu ar renunţa pentru nimic în lume la întâlnirile cu trupa Rossiny.


Copil cu mai multe talente


Faptul că cea mai mică membră a trupei este talentată nu mai este o surpriză pentru nimeni. Membrii trupei, dar şi părinţii au fost suprinşi însă să descopere că micuţa Alexandra are o pasiune pentru dans şi desen. În consecinţă, „agenda" copilului minune s-a completat şi cu lecţii de dans şi cursuri de desen la Palatul Copiilor din Râmnicu Vâlcea. „Cel mai mult îmi plac dansurile moderne. La Palatul Copiilor pot să învăţ tot ce văd că pot face ceilalţi copii talentaţi. De asemenea exersez şi jocuri populare, deoarece am nevoie de acestea în recitalurile pe care le am alături ce colegii din trupă", povesteşte cu mândrie micuţa Alexandra. Pentru ca toate cursurile la care participă să nu fie o povară părinţii i-au făcut Alexandrei un program pe care aceasta îl respectă fără să se plângă. „Merg la câte un curs diferit în fiecare zi după şcoală. Recitalurile sunt în timpul weekendului, iar repetiţiile se fac cel puţin o dată pe săptămână. Îmi place acest lucru pentru că mă ţine ocupată, chiar dacă nu mai am timp să mă uit la televizor sau să stau pe calculator aşa cum mi-ar place mie", spune micuţa Alexandra. Ea mai povesteşte că, cea mai mare reuşită a sa este faptul că, de fiecare dată când apare în public toţi ochii sunt aţintiţi asupra ei şi că ştie că are un talent pe care trebuie să îl folosească cât de bine poate. Alexandra mai afirmă că la şcoală se descurcă foarte bine, materiile ei preferate fiind matematica şi abecedarul.

Întrebări şi răspunsuri


Ce spun colegii tăi despre talentele tale?
Colegii de la şcoală sunt alături de mine şi mă încurajează. Atunci când mă văd la televizor îmi spun dacă le-a plăcut sau nu, iar atunci când se întâmplă să lipsesc mă ajută cu lecţiile pe care le-am pierdut.


Ce melodii din repretoriul tău îţi plac?
Eu cânt cu plăcere toate melodiile din repretoriul grupului. Cel mai mult îmi plac însă „Toamna la cules", horele româneşti dar şi „Oda Bucuriei". Acum învăţăm câteva melodii noi pentru spectacolul de mărţişor.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite