Râmnicu Vâlcea: Nemulţumirile sinistraţilor din Ocnele Mari, pe masa Ministerului Administraţiei şi Internelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Nemulţumirile sinistraţilor din Ocnele Mari, pe masa Ministerului Administraţiei şi Internelor
Râmnicu Vâlcea: Nemulţumirile sinistraţilor din Ocnele Mari, pe masa Ministerului Administraţiei şi Internelor

Prefectul de Vâlcea prezintă astăzi mai marilor din MAI situaţia în care se află sinistraţii din Ocne. Reprezentantul Guvernului speră să obţină cât mai curând fondurile pentru construcţia caselor.

Citeşte şi

Revărsările de saramură au înecat turismul la Ocne

O comisie a Ministerului Economiei şi Finanţelor negociază, astăzi, cu familiile afectate de saramură

Ocnele Mari/Cota saramurii în lacul nou e în continuă creştere


Problemele oamenilor ameninţaţi de lacul de saramură de la Ocnele Mari a ajuns azi pe masa de lucru a MAI. Remus Grigorescu, prefectul de Vâlcea se află în capitală pentru a le expune mai marilor din minister situaţia cu care se confruntă familiile ce, în prag de toamnă riscă să rămână fără locuinţe. „Oamenii care au negociat cu reprezentanţii ministerului vor să ştie când o să îşi primească banii pe locuinţele afectate. Vom discuta la minister şi despre problema caselor în construcţie de la Căzăneşti. Acolo ar mai fi nevoie de 12 milioane de lei noi pentru finalizarea a 20 de case. În acest moment nu am primit decât 2,5 milioane de lei în acest scop”, a declarat prefectul  în această dimineaţă pentru AdS înainte de a pleca la Bucureşti.

Blocul ANL din Ocne, soluţie de moment

În cazul în care cota lacului de pe Pârâul Sărat va creşte, casele din zonă vor fi inundate de saramură. Opt familii vor fi evacuate, spun autorităţile, iar locaţia iniţială unde aceştia ar trebui mutaţi este Tabăra Ocniţa. Prefectul de Vâlcea a declarat însă că sinistraţii vor fi mutaţi provizoriu în Blocul ANL construit în Ocnele Mari. „Vom solicita bani de la Guvern pentru introducerea utilităţilor în acest bloc. Oricum este mai probabil ca aceste sume să fie aprobate spre decontare decât cele 12 milioane de care aveam nevoie pentru a termina casele de la Căzăneşti”, a declarat Prefectul Grigorescu. În zona afectată de acumularea de saramură şapte familii au solicitat reevaluarea proprietăţilor.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite