Râmnicu Vâlcea: Acţionarul minoritar al Oltchim cere o nouă anchetă la Comisia Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei de la PCC afirmă că societatea a primit ajutor de stat în momentul preluării Arpechim Banii ar fi venit de la CEK Bank, societate cu capital românesc şi ar trebui folosiţi pentru retehnologizarea platformei de petrochimie de la Piteşti.

Oltchim Râmnicu Vâlcea se află în faţa unei noi anchete a Uniunii Europene după ce acţionarul minoritar Petro Carbo Chemicals (PCC) SE a înaintat o sesizare forului internaţional cu privire la împrumuturile luate de către societate pentru retehnologizarea instalaţiilor de petrochimie de la Piteşti. Reprezentanţii PCC afirmă că împrumutul, în valoare de 13,5 milioane de euro, contractat de către Olchim la CEC Bank se califică a fi un ajutor de stat în condiţiile în care această bancă este deţinută de către stat. Pe lângă cele 13, 5 milioane de euro, necesare pentru repararea instalaţiilor oprite de la Arpechim, oficialii Oltchim au contractat un credit de 700.000 de euro de la BRD Societe Generale drept capital de lucru. " În viziunea PCC SE, astfel de măsuri pot fi calificate drept ajutor de stat şi ca atare ar trebui notificate către Comisia Europeană înainte de implementare", se arată în comunicatul remis media de PCC.

Împrumut pe baza unei evaluari

Reprezentanţii Oltchim susţin că împrumuturile pentru reparaţii şi capitalul de lucru au fost aprobate de către Uniunea Europeană şi că finanţările din partea băncilor au fost făcute pe baza unui raport de evaluare, efectuat de un evaluator independent. "Activele petrochimice au fost evaluate la suma de 89,5 milioane de euro", se arată în comunicatul celor de la Oltchim.

Două investigatii

Alte două investigatii ale CE se derulează în aceast moment legate de Oltchim, una din acestea privind direct sursele de finanţare pentru preluarea Arpechim, iar cealaltă referindu-se la programul de investiţii al Oltchim la secţia de petrochimie de la Piteşti.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite