Râmnicu Vâlcea: ASALT LA JOBURI: Peste 1000 de oameni la Bursa Locurilor de Muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii au avut de ales din cele 310 locuri de muncă, majoritatea pentru cei cu studii medii sau necalificaţi. 50 de firme au venit azi la Bursă pentru a-şi căuta angajaţi, o participare record. Cu toate acestea, mulţi dintre şomeri se plâng de slaba organizare.

Bursa Locurilor de Muncă, prima din acest an, a debutat la ora 9 la Centrul de Formare Profesională a Adulţilor în organizarea Agenţiei pentru Ocuparea Locurilor de Muncă (AJOFM) Vâlcea. Organizatorii au fost luaţi prin suprindere de numărul mare al celor care îşi doreau un job, în special tineri absolvenţi. „Nu nu aşteptam să vină atât de multă lume. Sunt foarte mulţi şomeri dar şi absolvenţi veniţi în această dimineaţă la Bursă. La deschiderea evenimentului, adică în jurul orei 9, avem aproximativ 1000 de persoane iar numărul lor va creşte", spune Dumitru Cornoiu, directorul executiv al AJOFM. Oficialul agenţiei susţine că ieri numărul angajatorilor anunţaţi la Bursă era doar de 30 de firme, ajungându-se ca în această dimineaţă să se ajungă la 50 de societăţi dornice de oameni noi.

image


Reprofilarea, singura soluţie


Mulţi dintre şomerii prezenţi la Bursă spun că o parte din locurile de muncă oferite de către angajatori sunt aceleaşi cu cele de la ultimul eveniment de acest gen. Costel Tudor este şomer şi spune că majoritatea locurilor de muncă sunt în domenii care nu cer nici un fel de calificare. „Eu am terminat liceul economic, am experienţă în vânzări, dar cu greu se găseşte ceva. Cu toate acestea mă gândesc să mă reprofilez pe constucţii", spune omul.

image
image

Cu toată oferta bogată a angajatorilor, o parte din tineri spun că locurile de muncă destinate lor sunt doar vorbe în vânt. Alexandra Marinescu este absolventă de facultate şi spune că va fi nevoită să lucreze ca barman sau cameristă deoarece nu îşi găseşte nimic pe studii superioare. „Am făcut o facultate degeaba pentru că nu imi găsesc de lucru. Am terminat contabilitatea şi într-adevăr există posturi de contabili în ofertă dar se cere experienţă de minim cinci ani. Mă întreb cum să fac această experienţă dacă nu mi se dă şansa să lucrez", spune tânăra. Majoritatea locurilor de muncă puse la bătaie azi au fost din construcţii, textile, servicii şi turism. Următoarea bursă va avea loc luna viitoare.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite