Râmnicu Vâlcea: Chiriaşii de la blocurile ANL plătesc mai puţin decât în alte oraşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Chiriaşii de la blocurile ANL plătesc mai puţin decât în alte oraşe
Râmnicu Vâlcea: Chiriaşii de la blocurile ANL plătesc mai puţin decât în alte oraşe

În alte oraşe ale ţării chirile de la blocurile ANL sunt mult mai mari. Pentru o cameră  la Iaşi se plătesc 223 lei/lună, iar la Suceava 193 lei  lei/lună.

Consilierii locali din Râmnicu Vâlcea au aprobat zilele trecute nivelul chiriilor pentru ANL-urile din complexul Ostroveni 6, ultimul dat în folosință în această vară. Cele 108 locuințe repartizate vor avea chirii cuprinse între 95 și 137 de lei. Potrivit hotărârii recent adoptate, pentru garsonierele repartizate chiria va fi de 95 de lei, iar pentru apartamentele cu două camere chiriașii vor trebui să plătească 137 de lei/lună. Condițiile care au stat la baza acordării acestor locuințe au fost ca solicitantul să nu depășească vârsta de 35 de ani, să lucreze în Râmnicu Vâlcea și să aibă domiciliul tot în municipiu. Pe listele de solicitanți pentru locuințe ANL se află în prezent peste 1500 de persoane eligibile.

Complexul ANL se va extinde

Complexul de locuinţe ANL din Ostroveni se va extinde fiind aprobat un studiu de fezabilitate prin care se stabileşte contruirea a încă 44 de apartamente pentru tinerii cu venituri mici. Cerea de locuințe sociale o depășește pe cea a locuințelor prin ANL. Pe listele primăriei sunt înregistrate peste 4500 de persoane cu posibilități materiale reduse ce duc lipsă de o locuință stabilă. Primăria promite că până la sfârșitul anului va finaliza 93 de apartamente în imobilul din Ostroveni Sud.  Consiliul Local a mai aprobat şi o finanțarea pentru amenajarea a 39 de garsoniere în căminul internat al Colegiului Ferdinand I – imobil neutilizat la capacitatea sa maximă de către unitatea școală. Primarul Gutău afirmă că va reabilita și moderniza alte 48 de camere pentru elevii colegiului. „Este bine că se construieşte, dar dacă ne pierdem locurile de muncă nu ştiu cum ne vom plăti chiriile, oricât ar fi ele de mici”, a spus Cornel Dumitrescu, din Râmnicu Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite