Râmnicu Vâlcea: 5000 de pensionari vor bilete de tratament in staţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2000 de pensionari vâlceni pleacă în această perioadă la tratament prin intermediul biletelor obţinute de la Casa de Pensii Vâlcea.

Numărul persoanelor în vârstă care nu au posibilităţi materiale prea mari pentru a-şi permite o vacanţă într-una din staţiunile româneşti, a crescut în ultima perioadă. Vârstnicii au depus cereri în număr mare pentru obţinerea unui bilet de tartament, gratuit, prin intermediul Casei de Pensii. „Până în prezent, 5000 de cereri au fost înregistarte la Casa Judeţeană de Pensii. Fiecare pensionar are un punctaj stabilit în urma căruia se acordă biletul de tratament solicitat", a declarat Gabriel Andreescu directorului Casei Judeţene de Pensii Vâlcea.


Numărul biletelor se suplimentează


De la începutul sezonul estival şi până în prezent, peste 1000 de vâlceni au avut posibilitatea să petreacă câteva zile într-una din staţiunile de la mare sau de la munte. „După cum se ştie, persoanele care primesc pensie de invaliditate au întâietate la primirea biletelor de tratament. De asemenea, cei care nu au depus astfel de solicitări în ani trecuţi, au avut acum prioritate", mai spune Gabriel Andreescu. În funcție de solicitări, urmează ca în perioada următoare să se suplimenteze numărul biletelor pentru ca cei care au depus cereri să se poată bucura de o vacanţă în această vară. „Am depus cerere pentru litoral, iar biletul mi-a fost aprobat pentru luna august. De trei ani nu am mai mers la mare, din cauza posibilităţilor financiare, din ce în ce mai reduse. Acum s-a ivit această oportunitate şi pot să mă bucur de câteva zile de relaxare", a declarat Gina Obogean, o pensionară din Râmnicu Vâlcea.



Până în prezent, 5000 de cereri au fost înregistarte la Casa Judeţeană de Pensii", Gabriel Andreescu, directorul Casei Judeţene de Pensii Vâlcea.

Staţiunile vâlcene, staţiuni de top


Și de această dată, majoritatea vârstnicilor și-au îndreptat atenția către stațiunile vâlcene: Băile Olă-nești, Băile Govora, Călimănești sau Ocnele Mari. În topul preferin¬țelor pensionarilor vâlceni se află însă și stațiunile Băile Felix și Her¬culane. De asemenea, pensionarii au optat pentru sejururi la mare în Eforie Nord, Eforie Sud au Mamaia.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite