FOTOGALERIE Sărbătoare inedită la Grădina Zoologică Bucov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ospăţ de Ziua Animalelor (Foto: Alex Policală)
Ospăţ de Ziua Animalelor (Foto: Alex Policală)

Animalele de la Zoo Bucov au fost răsfăţate de ziua lor, cu dulciuri gătite de îngrijitoare. Tortul şi prăjiturile au fost „asezonate" cu fructe, prăjituri primite prin sponsorizare de la supermarketuri, crenwurşti, caşcaval, salam, iaurt sau seminţe de dovleac.

Ziua Animalelor a fost sărbătorită în mod tradiţional la grădina zoologică din Parcul Bucov. Ca şi în ultimii ani, vieţuitoarele de aici au primit fructe, dulciuri şi seminţe din plin. Ieri, îngrijitoarele le-au surprins cu mai multe torturi şi prăjituri gătite de la primele ore ale zilei. Doar lumânările ce-au lipsit. Animalele au avut, chiar şi-aşa, o dorinţă împlinită şi au mâncat pe săturate din preparatele cu miere şi cacao.

„Acum am încercat să facem ceva special. Am pregătit un tort cu biscuiţi şi mai multe prăjituri", Paraschiva Înjunghiatu, şef formaţi Zoo Bucov

Îngrijitoarele au pregătit un tort cu biscuiţi şi mai multe prăjituri, cu respectarea strictă a preferinţelor şi obiceiurilor alimentare ale sărbătoritelor. Pentru animalele mai bătrâne, de exemplu, au avut grijă ca preparatele să fie foarte bine însiropate. Le-au „asezonat" cu fructe, prăjituri primite prin sponsorizare de la supermarketuri, crenwurşti, caşcaval, salam, iaurt sau seminţe de dovleac.

Cele două pisici au aşteptat, cuminţi, ca ursoaica să termine de mâncat

Click pe imagini pentru FOTOGALERIE

„Animalele primesc fructe şi legume în fiecare zi. El au o raţie variată, cel puţin două mese bogate pe zi. Acum am încercat să facem ceva special. Am făcut un tort cu biscuiţi pentru maimuţe. Ratonilor le dăm prăjituri, le lăsăm în ţarc, iar ei coboară spre seară şi  le iau, momentan stau tolăniţi în copaci. Jaguarul primeşte carne proaspătă. Le oferim după preferinţe. Animalele mai bătrâne sau cele gestante trebuie să primească hrană mai suculentă. Tortul este făcut de noi, de dimineaţă, din produse cumpărate special, la fel şi o parte din prăjituri. Este cu biscuiţi, cacao, miere şi cremă de ou. Restul sunt obţinute din donaţii de la supermarketurile ploieştene. Primim zilnic produsele care se apropie de termenul de expirare. Noi verificăm să nu fie stricate şi le oferim animalelor", ne-a explicat Paraschiva Înjunghiatu, şef de formaţie la Zoo Bucov.

Pentru macaci şi maimuţele Berber a fost un festin. Sătule după masa de dimineaţă, ele s-au atins mai greu de prăjiturile primite la prânz. Au fost atrase la gard cu seminţe de dovleac, slăbiciunea lor, iar odată ce-au gustat şi din dulciuri s-au strâns buluc în faţa îmgrijitoarelor. Mezina grupului are doar două săptămâni şi a stat lipită de mamă în timp ce aceasta a „cules" dulciuri pentru amândouă.

La polul opus, cel mai bătrân animal de la Bucov este Tica, o ursoaică tibetană de 42 de ani. Animalul abia se deplasează, din cauza unei pareze care i-a afectat picioarele din spate, şi nu mai are nici dinţi, aşa că îngrijitoarele i-au oferit prăjituri bine însiropate. „Îi place foarte mult să primească peşte, prăjituri, crenwurşti, iaurt, şi carne fiartă", ne-a mai povestit reprezentanta grădinii zoologice. Ursoaica a fost ajutată să cureţe tot din farfurie de două pisici maidaneze aciuate în parc, care-au găsit o gaură prin acoperiş şi au profitat de faptul că Tica este aproape inofensivă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite