Încă o plângere penală pe numele primarului din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Parchetul General există mai multe sesizări pe numele primarului din Ploieşti Foto: Alex Policală
La Parchetul General există mai multe sesizări pe numele primarului din Ploieşti Foto: Alex Policală

Senatorul de Ploieşti Iulian Bădescu a depus o sesizare la Parchetul General al României, pe tema protocolului dintre administraţia locală şi furnizotul de agent termic, în urma căruia Primăria s-a angajat să plătească pentru străzile sparte de operator. Pe numele primarului Andrei Volosevici mai există cel puţin alte două reclamaţii recente, formulate de acelaşi senator

Consilierii locali ploieşteni au aprobat, acum câteva luni, două protocoale, între administraţia locală şi frunizorii de apă şi agent termic. În ambele înţelegeri se preciza că Primăria Ploieşti va prelua asupra sa costurile pentru repararea şoselellor sparte de Apa Nova şi Dalkia. În schimb, cei doi operatori, scutiţi de nişte cheltuieli foarte mari, se angajau să reducă tarifele de branşare pentru populaţie şi să elimine taxele pentru obţinerea avizelor. Protocolul cu Dalkia Termo Prahova, criticat încă de la început, face obiectul ultimei plângeri ajunse la Parchetul General pe numele primarului Ploieştiului. Senatorul Iulian Bădescu a contestat legalitatea acestui act.

„Am înaintat Parchetului General o plângere prin care am cerut să fie elucidată legalitatea acestei alegeri. Este un protocol prin care Dalkia este scutită de plata pentru reabilitarea carosabilului. Profitul companiei va fi mărit şi trimis în Franţa, iar ploieştenii vor plăti mai mult din bani publici“, a declarat, joi, Bădescu, precizând că Primăria Ploieşti favorizează făţiş furnizorul de agent termic. Parlamentarul a amintit că Dalkia România finanţează editarea ziarului municipalităţii.

Primarul municipiului, Andrei Volosevici, poate ajunge o cunoştinţă apropiată a Codruţei Kovesi, pe numele edilului mai existând cel puţin încă două plângeri penale, formulate de acelaşi parlamentar. „Senatorul Bădescu nu este interesat ce se întâmplă cu banii publici, ci are o problemă legată de candidatura sa. Protocolul este urmare a unei hotărâri aprobate de 19 consilieri locali. Membrii PSD nu s-au opus acestei hotărâri, s-au abţinut. Dacă senatorul a considerat că prin protocol s-a produs vreun prejudiciu de ce nu a atacat hotărârea în Contencios?", a fost reacţia lui Andrei Volosevici, citat de Telegraful de Prahova.

La precedenta sesizare trimisă de Bădescu, primarul Ploieştiului a declarat pentru „Adevărul“ că se gândeşte să-l reclame şi el pe senator, pentru calomnie şi pentru reclamaţiile insistente, pe care edilul le consideră neîntemeiate.

Bădescu şi Volosevici au şanse foarte mari să se întâlnească în campania electorală de anul viitor, din postura de contracandidaţi pentru funcţia de primar al Ploieştiului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite