„Valutiștii“ își fac de cap în continuare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianții ilegali de telefoane mobile și „valutiștii" , ridicați de oamenii legii, în urmă cu două săptămâni, din zona pasajului pietonal din Piața Nichita Stănescu din Ploiești, s-au întors de unde au plecat.

Aceștia agasează, în continuare, trecătorii cu fel și fel de „oferte", pentru care nu au nici acum acte justificative. Ploieștenii care ne-au scris pe adresa redacției despre revenirea comercianților ilegali îi arată cu degetul pe polițiști, despre care spun că nu își fac datoria decât de dragul imaginii. „Lucrez în zonă și am văzut cum acești comercianți ilegali de telefoane mobile au fost ridicați din zona centrală a municipiului de către polițiști și jandarmi, însă se pare că această acțiune nu a avut niciun  rezultat. Ei vin în continuare aici și opresc trecătorii pentru a încerca să le vândă «marfa». Nu de puține ori am observat că atunci când un trecător nu le dă atenție devin agresivi sau le adresează fel și fel de injurii", ne-a precizat Adela Iordache, de 26 de ani, din Ploiești.

Cu toate că reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au spus că astfel de acțiuni se vor mai organiza, locuitorii blocurilor din zona Piața Nichita Stănescu cred că acestea nu vor avea niciun efect din moment ce comercienții ilegali sunt duși la secțiile de poliție, iar apoi sunt lăsați în libertate. „Eu sunt de părere că acești indivizi ar trebui închiși sau să primească niște amenzi usturătoare încât să nu ne mai streseze de fiecare dată când trecem prin zona în care ei «își desfășoară activitatea». Cred că nu ar strica nici să îi vedem cum prestează muncă în folosul comunității în cazul în care nu își achită amenzile", ne-a spus Marian Dumitrache, un ploieștean în vârstă de 38 de ani. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite