Campania de vaccinare antigripală „intră la apă“, anul acesta, în Prahova!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Achiziţionarea dozelor de vaccin antigripal cade, din această toamnă, în seamă direcţiilor de sănătate publică, lucru de care, până acum, se ocupa Ministerul Sănătăţii.

Deşi până acum, dozele ar fi trebuit să fie distribuite în ţară, Ministerul a anunţat că va  distribui bani către toate judeţele, pentru ca achiziţiile să fie făcute la nivel local. Odată cu acest demers au fost formulate şi o serie de condiţii privind cumpărarea vaccinului, printre care şi cea privind preţul unei doze, care nu trebuie să depăşească 11 lei, iar asigurarea stocului să se facă până pe 7 noiembrie.

Prahova va primi pentru campania de vaccinare 2011-2012 suma de 70.500, din care se vor putea cumpăra maximum 6.500 de doze. Mult prea puţine, care nu vor ajunge nici pentru imunizarea persoanelor care beneficiază gartuit de acest tratament, printre care copiii între 6 luni şi 3 ani, gravidele, cei care au peste 65 de ani, bolnavii cronic, pacienţii instituţionalizaţi şi cadrele medicale.

Conform informaţiilor DSP, în Prahova, anul trecut, au ajuns aproape 123.000 de vaccinuri, iar pentru anul acesta necesarul transmis era de aproape 124.000 de doze.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite