Bugetul de „criză“ pentru vacanţele demnitarilor prahoveni începe de la 1.000 de euro FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vacanţele în afara ţării rămân în topul preferinţelor aleşilor prahoveni. Turcia, Franţa, Italia, dar şi ţările nordice sunt destinaţiile preferate de către mai-marii judeţului. Dacă locaţiile alese sunt diferite, demnitarii au avut, totuşi, un principiu comun în privinţa alegerilor făcute. Fie că vorbim de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, de prefect sau de vreun parlamentar, toţi susţin că au mizat pe relaxa

Pentru Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, concediul din acest an a fost cu totul aparte. Acesta a marcat o premieră dublă,  petrecând prima sa vacanţă cu nepoţica, în vârstă de numai zece luni, şi primul concediu cu familia în afara ţării, după cum ne-a declarat.

Cea mai încântată de apa mării şi soarele din staţiunea turcă Belek se pare că a fost micuţa Chloe Cosma Saad, care pe lângă bunici a fost însoţită şi de unchiul Vlad Cosma şi de către părinţii ei, Andreea Cosma şi Rami Saad.

„Noi am fost puţin mai emoţionaţi, ca orice bunici. N-am mai fost cu un copil mic în concediu din 1984 când era Vlad, fiul meu, mic. A fost frumos, ceva inedit. Nu am cheltuit prea mult, cam o mie de euro, cât a fost costul biletului, sumă echivalentă cu un salariu de-al meu pe o lună", ne-a spus preşedintele CJ Prahova.

image

CLICK PE POZE PENTRU A-I VEDEA PE DEMNITARII CARE AU VACANŢE DE „CRIZĂ“

Însă pe cât de inedit, pe atât de obositor se pare că a fost sejurul în Turcia pentru Mircea Cosma, care a simţit nevoia să se relaxeze o săptămână la gospodăria pe care o are în comuna prahoveană Cornu.

Pentru consilierul judeţean Gheorghe Necula, care este şi şeful Registrului Auto Român Prahova, destinaţia preferată în această vară este insula Skiathos din Grecia. Şi în cazul lui, bugetul alocat concediului în afara ţării este tot de aproape o mie de euro, după cum ne-a declarat.

„Voi merge împreună cu soţia şi cu nişte prieteni, vom închiria o vilă acolo. Va fi frumos şi ca preţ mi se pare convenabil", ne-a spus Necula. Consilierul are în plan şi câteva zile de odihnă în Delta Dunării, unde se va plimba şi va pescui.

O vacanţă de neuitat a petrecut în Franţa şi Spania prefectul judeţului Prahova, Florin Dobre. A fost încântat de localităţile din regiunea Provence. Itinerariul a fost organizat de soţia sa.

„ Am rămas fascinat de peisajul, curăţenia şi civilizaţia de acolo" , ne-a declarat Dobre. În Spania, prefectul a stat o singură zi, la Barcelona, unde au vizitat Catedrala Sagrada Familia, Casa Gaudi şi Parcul Gaudi.

„În Spania a fost «o zi Gaudi». În cele 11 zile de concediu am cheltuit cam 2.500 de euro", a precizat Dobre.

Vacanţă în România

Ceva mai nehotărâtă în privinţa destinaţiei de concediu este Graţiela Gavrilescu, deputat de Prahova. A petrecut câteva zile pe litoralul românesc, la Mamaia şi are în plan să facă o excursie în Regatul Unit al Marii Britanii, spre sfârşitul lunii august. Până atunci va bifa pe lista de vacanţă vizita la câteva mănăstiri din Moldova, unde va merge însoţită de nişte prieteni.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite