Câțiva olandezi au sărbătorit Crăciunul în stil românesc, pe Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiștii străini, sosiți de Crăciun, pe Valea Prahovei, au băut țuică fiartă și au mâncat șorici (foto: Adelina Anei)
Turiștii străini, sosiți de Crăciun, pe Valea Prahovei, au băut țuică fiartă și au mâncat șorici (foto: Adelina Anei)

Obiceiurile româneşti de Crăciun au atras zeci de turişti străini la hotelurile şi pensiunile de pe Valea Prahovei. Tăiatul porcului a rămas cel mai apreciat ritual, oaspeţii fiind impresionaţi mai ales de gustul şoriciului. Crăciunul în stil românesc i-a costat cam 150 de euro de persoană.

La un hotel de patru stele din Sinaia, mai mulți olandezi au petrecut Ajunul şi Crăciunul cot la cot cu românii. Au venit pe Valea Prahovei special pentru a cunoaşte obiceiurile româneşti şi au rămas de-a dreptul fascinaţi de petrecerile tradiţionale. Chiar dacă normele europene cataloghează tăierea porcului o practică barbară, turiştii străini au fost atraşi mai ales de acest ritual, practicat la unităţile de cazare în seara de Ajun. Nu au lipsit ceștile de țuică fiartă și degustările șoriciului proaspăt.

Şi pentru că termometrele au arătat -7 grade Celsius, gazdele au aprins un foc de tabără în jurul căruia turiştii s-au încălzit.

„Crăciunul din România este diferit de cel din Olanda. Am vrut să petrecem Sărbătorile în Sinaia pentru mâncare şi zăpadă. Sunteţi renumiţi pentru preparatele tradiţionale şi mi s-au părut delicioase sarmalele şi şoriciul. Petrecerile mi-au plăcut pentru că toată lumea se distrează şi este prietenoasă", ne-a spus Albert. Tabloul Sărbătorilor a fost completat de sosirea lui Moş Crăciun într-o luxoasă maşină de epocă. Cu tolba plină, Moşul a împărţit daruri copiilor, iar apoi i-a invitat pe turişti să danseze pe muzica tradițională românească.

Turiştii au scos din buzunar cam 150 de euro pentru cinci zile de cazare. „Străinii au fost încântaţi de oferta noastră. Ne bucurăm că am reuşit să le oferim un Crăciun inedit", ne-a declarat Mariana Ţoncu, managerul unui hotel din Sinaia.

Un nou val de turişti străini vor sosi pe Valea Prahovei pe 7 ianuarie. Ca în fiecare an, ruşii, moldovenii şi ucrainienii vor petrece Crăciunul pe rit vechi în hotelurile din staţiunile montane.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite