Trei liceeni ploieșteni, reținuți pentru trafic și consum de droguri UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei liceeni din Ploiești, doi dintre ei elevi ai Colegiului Economic „Virgil Madgearu", iar unul al Grupului Industrial Teleajen au fost retinuti pentru 29 de zile, de procurorii DIICOT pentru trafic și consum de droguri.

15.12.2011

Patru tineri din Prahova sunt cercetaţi pentru trafic şi consum de droguri de către procurorii DIICOT Ploieşti. Aceştia au fost prinşi în flagrant de poliţişti BCCO sub acoperire, în timp ce încercau să le vândă 200 de grame de canabis pentru suma de 8.000 de lei. Aceştia vindeau de obicei gramul de canabis la preţul de 50-60 de lei. Trei dintre aceştia, toţi în vârstă de 19 ani, sunt elevi ai Colegiul Economic „Virgil Madgearu" şi de la Grupului Școlar Industrial Teleajen din Ploieşti. Al patrulea suspect, în vârstă de 25 de ani, a primit doar interdicţia de a nu părăsi localitatea. Cei trei suspecţi arestaţi riscă o pedeapsă cu închisoarea de la trei până la 15 ani, pentru trafic şi consum de droguri de risc. Cercul de consumatori s-ar ridica, conform poliţiştilor, la peste 10 persoane, multe din afara unităţilor de învăţământ.  

Florian Mihai din Ploieşti şi Cristian Stoica din comuna Gherghiţa, doi dintre elevii arestaţi, sunt colegi în aceeaşi clasă la Colegiul Economic Virgil Madgearu, dar nimeni nu a ştiut cu ce se ocupă aceştia.

Elevi cu situaţie familială delicată

Am aflat acum de la Poliţie despre faptul că doi elevi de la colegiul nostru au fost arestaţi. Cu siguranţă că nu în interiorul şcolii au făcut trafic de droguri, pentru că avem doi paznici, elev şi profesor de serviciu. Sunt nişte elevi cu o situaţie familială delicată. Unul dintre ei nu mai are părinţi şi este crescut de o mătuşă, altul are un tată bolnav la pat şi o mamă casnică. Cred că situaţia materială precară i-a determinat pe cei doi tineri să se apuce de o asemenea îndeletnicire", ne-a declarat Petrica Dragomir, directorul colegiului. Cei doi riscă acum să fie exmatriculaţi, dar nu pentru ce au făcut, pentru că în şcoală au avut un comportament ireproşabil, ci pentru absenţele pe care le vor acumula cât vor sta în arestul Poliţiei.

Cercetările nu au fost încheiate în acest dosar, iar ofiţerii de la BCCO Ploieşti speră să mai prindă şi alte persoane implicate în traficul de droguri.

14.12.2011

Tinerii au fost prinși în flagrant, pe o stradă din Ploiești, în timp ce încercau să vândă aproape 200 de grame de cannabis. Acțiunea a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă. „Cei trei sunt majori, sunt în clasa a XIII-a, au vârsta de 19 ani, și au fost reținuți pentru o perioadă de 29 de zile. S-a constatat faptul că aceștia încercau să vândă droguri inclusiv minorilor. Doi dintre tinerii reținuți sunt și consumatori de stupefiante. Pentru fapta lor riscă o pedeapsă cuprinsă între 3 și 15 ani pentru consum și trafic de substanțe de risc", ne-a declarat Ionuț Botnaru, procuror-șef la DIICOT Ploiești.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite