Peste 60 de cazuri de toxiinfecţie alimentară, în urma consumului de produse din programul ”Lapte, corn şi măr”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva Adevărul
Arhiva Adevărul

Numărul persoanelor diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară provocată, cel mai probabil, în urma consumului de alimente din cadrul programului "Lapte, corn şi măr" a ajuns la 61.

Prefectul de Prahova, Adrian Dobre, a declarat, astăzi, că din cele 61 de persoane diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară 22 au fost internate într-o unitate sanitară.

"În urma externărilor au mai rămas în spital 17 copii care se află, în continuare, sub tratament", a precizat prefectul Dobre.

Miercuri seară, mai mulţi copii au ajuns la spital prezentând simptome de toxiinfecţie alimentară, iar pe parcursul zilei de ieri numărul cazurilor a ajuns la 30.

Printre cei diagnosticați cu toxiinfecție alimentară se află copii, dar și o persoană adultă, a anunțat Prefectura Prahova prin intermediul unui comunicat de presă.

În urma investigaţiilor efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova şi de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), s-a stabilit că, cel mai probabil, toxiinfecţia a fost provocată de produsele alimentare distribuite în 12 unităţi şcolare din judeţul Prahova (Crivina, Cioceni, Bordenii Mari, Călineşti, Rachieri, Boldeşti Scăieni, Pleaşa, Lipăneşti, Zamfira, Vălenii de Munte, Plopeni Sat).

La nivelul DSP Prahova, au fost constituite patru echipe care au efectuat o serie de investigaţii în acest caz.
Astfel, împreună cu un reprezentant al Inspectoratului Şcolar Judeţean, au fost verificate unităţile de învăţământ de la care au provenit cazurile prezentate la spitale, au fost recoltate 31 de probe de lapte, opt probe de corn şi opt mere care vor urmează să fie analizate chimic şi bacteriologic.

De asemenea, au fost întocmite procese verbale de oprire de la consum a produselor alimentare găsite în respectivele unităţi de învăţământ, iar o altă echipă s-a deplasat la unicul producător de lapte din judeţ, împreună cu DSVSA, şi a recoltat contraprobe de la două loturi incriminate.

Un alt control a fost efectuat la un distribuitor de la care au fost prelevate două probe din loturile de lapte incriminate, dar şi o probă de corn.

Inspectoratul Şcolar Judeţean a trimis o adresă către toate unităţile de învăţământ prin care a solicitat blocarea de la consum a loturilor incriminate de lapte şi corn.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite