Toate bancurile despre prahoveni. „Au denumit un oraş Băicoi, ca să distragă atenţia de la adevăratele probleme“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prahovenii au ajuns subiect de bancuri din cauza corupţiei
Prahovenii au ajuns subiect de bancuri din cauza corupţiei

Pornind de la prescurtările maşinilor, Prahova este cunoscută de ani buni, la nivel anecdotic, şi ca „Patria Hoţilor“, PH. Evenimentele din ultimul an, peregrinările politicienilor pe la DNA, au făcut ca judeţul să fie cunoscut ca unul dintre cele mai corupte, iar pe internet au explodat bancurile despre judeţ cu referire la corupţi.

Anii 2014-2015 au consacrat Prahova ca unul dintre cele mai corupte judeţe din ţară. Aproape că nu există săptămână în care la sediul DNA Ploieşti să nu fie audieri şi ulterior reţineri şi arestări preventive, atât ale unor funcţionari şi politicieni din Prahova, cât şi din ţară.

Doar ca un exemplu, Prahova are preşedintele de Consiliu Judeţean, Mircea Cosma, anchetat în două dosare de corupţie, pe fostul primar demisionar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, anchetat la rândul său pentru luare de mită, dar şi trei deputaţi pe care i-a trimis în Parlamentul României, sub control judiciar: Sebastian Ghiţă, Vlad Cosma şi Mircea Roşca.

La DNA Ploieşti au fost audiaţi în 2015 şi primarul bucureştean Andrei Chiliman sau cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu.

Ingenioşi, prahovenii au dedicat un întreg folclor acestei situaţii, iar publicaţia de satiră Times New Roman a realizat chiar şi un top al „lucrurilor pe care trebuie să le ştii despre judeţul Prahova“.

Mai jos, câteva bancuri care circulă pe internet despre judeţul Prahova:

„Oraşul Comarnic nu există în realitate, el a fost inventat de PSD ca să fure bani de la stat“ – cu referire la dosarul recent al cumnatului premierului Victor Ponta de fraudare de fonduri europene la canalizarea oraşului Comarnic.

„În Prahova aleşii locali nu se schimbă prin alegeri, ci prin arest“.

„Ingenioşi, prahovenii au denumit un oraş Băicoi ca să distragă atenţia de la adevăratele probleme ale judeţului“.

„Pentru că l-a dat ţării pe Sebastian Ghiţă, judeţul Prahova a primit interdicţia de a mai trimite oameni în parlament în următorii 174 de ani“.

„Un poliţist din Ploieşti trecut în rezervă în toiul anchetelor din Prahova se cam plictisea şi a hotărât să se ocupe cu pescuitul. Şi-a cumpărat manuale, undiţe, şi-a făcut rost de momeală şi s-a dus la baltă. După patru ore de aşteptare, reuşeşte să prindă un peşte mic. Furios, poliţistul îl scoate din cîrlig, îl apucă de coadă şi începe să-i tragă palme:
- Spune unde sunt ceilalţi! Spune unde sunt ceilalţi!“

Infrastructura din Prahova şi din Ploieşti este şi ea taxată, mai ales că în judeţ există şi celebra Vale a Prahovei.

„În Prahova se află cel mai bine conservat oraş medieval, Ploieşti, oraş care arată exact ca în anul 1400“.

„Gropile din Ploieşti s-au înjumătăţit! S-au unit două câte două!“

„Un dealer Dacia expune într-un showroom din Ploieşti noua Dacie SUV. Doi austrieci de la Rafinăria Brazi se uită la maşină şi comentează: „Ai dracu' ploieştenii ăştia, ar face orice numai să nu asfalteze oraşul“.

„Care e diferenţa între un primar prost şi un primar din Ploieşti? Primarul prost face ca asfaltarea unei străzi să dureze doi ani. Un primar din Ploieşti poate şi mai mult!“

„Oamenii dintr-un sat prahovean şi-au construit singuri şoseaua de centură. După regii asfaltului, iată că au apărut şi ţăranii asfaltului“ – Bancul este inspirat dintr-o întâmplare reală, după ce reprezentanţii Primăriei Brazi, sătui să tot aştepte fonduri de la Guvern, au realizat, din fonduri proprii o ocolitoare a comunei.

„În judeţul Prahova se află porţiunea de DN1 cu cea mai mare densitate de înjurături la volan pe kilometru“.

„Tot în Prahova se află Munţii Bucegi, numiţi aşa pentru că acolo se aruncă anual cele mai multe cutii de pateu Bucegi şi PET-uri de bere Bucegi“.

Şi metehnele de caracter ale prahovenilor au devenit subiect de bancuri:

„După unguri, şi prahovenii au ridicat un gard de sârmă, ca să-i împiedice pe moldovenii din Buzău“ (sursa: Times New Roman)

„Oraşul Mizil e vizitat zilnic de mii de buzoieni, veniţi să îşi facă buletin de Prahova, ca să nu le mai zică lumea moldoveni“ - Buzoienii sar ca arşi atunci când sunt catalogaţi drept moldoveni, indiferent de împrejurări, fie în articole de presă, fie în conversaţii cu români din alte regiuni. În special prahovenii, „colegi“ de judeţ, îi taxează cu apelativul de moldoveni.

„Oraşul Băicoi din judeţul Prahova s-a înfrăţit cu un orăşel din Franţa. Acum, locuitorii pronunţă numele oraşului „Băicoa“.

„Prahovenii învaţă să meargă la 2 ani, să vorbească la 3 ani şi să semnalizeze la 80 ani“.

„În Prahova s-a născut Caragiale, care ulterior a emigrat în Germania, pentru că nici măcar el nu avea suficient simţ al umorului încât să rămână acolo“.

„Cel mai bine păzit secret al judeţului este că în Ploieşti s-au născut Cezar Ouatu, Irinel Columbeanu şi Andreea Bălan“.

image

În 2013, bradul de Crăciun montat în centrul oraşului a devenit viral în România şi a dat naştere multor bancuri savuroase. „OZN-ul din Ploieşti“, „bradul-veioză“, „noul obiectiv turistic al oraşului“ au fost doar câteva din denumirile date bradului ecologic montat de sărbători în centrul oraşului.

„Văzând bradul, Raed Arafat, venit în control la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a declarat public că cea mai mare problemă a oraşului nu este spitalul, ci bradul din centrul oraşului“

„Mutu a decis să anuleze transferul la Petrolul după ce a văzut bradul din centrul Ploieştiului“

„Chuck Norris nu s-a putut uita la el decât cu masca de sudură“

„După ce l-a văzut Fuego a exclamat: Măicuţă! Anul asta împodobim porcul!“

„Adi Minune a declarat că bradul i se pare ok ca înălţime“.

„Instalaţia bradului va fi alimentată cu două baterii 777“.

„Primăria a montat un cort unde copiii care văd bradul pot fi consultaţi gratuit de către psiholog“.

„Victor Ponta s-a jurat că delegaţia chineză de la Bucureşti nu are nicio legătură cu bradul de la Ploieşti. Au şi chinezii mândria lor până la urmă...“.

Vă mai recomandăm

Top 10 bancuri despre Caracal. Ce spun caracalenii când sunt concediaţi. Oraşul Caracal a devenit asociat cu însăşi definiţia glumei. Urbea se numără printre puţinele din ţară căreia îi sunt dedicate bancuri, poante şi epigrame. Pornind de la o serie de situaţii mai mult sau mai puţin adevărate petrecute înainte de 1989, Caracal a devenit sinonim cu „polul bancurilor“.

Top cinci glume cu şi despre Bucureşti: de ce umblă oltenii desculţi prin Capitală? Pe lângă bancurile cu moldoveni, olteni şi blonde, ne descreţesc frunţile şi o mulţime de bancuri cu şi despre bucureşteni. „Adevărul“ vă prezintă cinci bancuri despre Bucureşti şi bucureşteni.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite