Toaletă publică de 60.000 de euro, cât două apartamente, în Vălenii de Munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scena politică prahoveană nu este deloc liniştită în această perioadă, autorităţile locale pregătind tot felul de investiţii pentru a atrage cât mai multe voturi din partea oamenilor. Toate se realizează fără să se ţină cont de sumele de bani care „se evaporă" din buget.

Primăria Vălenii de Munte a alocat suma de 60.000 de euro pentru construirea unei toalete publice, amplasată în Parcul Central al oraşului. Toaleta va fi una subterană şi va avea patru cabine pentru femei şi alte patru pentru bărbaţi.

Investiţie pentru turişti

Este o investiţie necesară pentru acest oraş turistic. De dinainte de Revoluţie oamenii doreau să se construiască o toaletă publică în centrul oraşului. A fost atunci o iniţiativă de a se realiza o astfel de investiţie, însă nu s-a mai făcut nimic în acest sens. Pentru că ni se plângeau oamenii că unele persoane îşi fac nevoile prin scările de bloc sau prin parc am decis să facem această investiţie.  Costurile mari sunt legate în primul rând de faptul că această toaletă este una subterană. Nu puteam face o toaletă supraterană în parcul din centrul oraşului, iar amplasarea a fost legată şi de reţeaua de canalizare la care va putea fi racordată. Am parcurs toţi paşii legali pentru realizarea acestei investiţii, de la studiu de fezabilitate, proiect şi până la contractul de executare", ne-a declarat Mircea Niţu, primarul din Vălenii de Munte.

Primăria doreşte ca după finalizarea lucrărilor, acoperişul toaletei să fie amenajat cu jardiniere cu flori şi băncuţe. Suprafaţa toatetei publice din Parcul Central va avea o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, în comparaţie cu un apartament cu două camere care are în jur de 50 de metri pătraţi.

Părerile sunt împărţite

În timp ce unii localnici din Vălenii de Munte sunt de părere că investiţia primăriei este una foarte bună şi că nu contează care este preţul plătit de aceasta atâta timp cât este vorba despre un lucru atât de necesar în oraş, alţii spun că WC-ul valorează mult prea mult. „Este o idee bună, aveam nevoie de o toaletă publică pentru că aici vin mulţi turişti mai ales pe timp de vară şi se roagă de oameni, de reprezentanţii unor magazine sau farmacii să meargă la budă. Nu este normal acest lucru. Cu toate acestea, mi se pare că se investeşte prea mult într-o toaletă publică. Se puteau face multe altele în Văleni. De exemplu, probleme apar şi la reţeaua de canalizarea în unele zone. 60.000 de euro pentru un WC este exagerat", ne-a spus Cristian Constantin, din Vălenii de Munte.   

Toaletele ecologice nu sunt pe placul primarului

Dacă în alte oraşe autorităţile locale au închiriat toalete ecologice pentru a face economii, Marian Niţu consideră că aceastea sunt focare de infecţie. „Am montat acum doi ani unele, însă acestea nu pot fi folosite pe toată perioada anului şi, în plus, oamenii nu le utilizau. Sunt nişte focare de infecţie", ne-a spus Marius Niţă.

Lucrările la toaleta publică din Parcul Central din Vălenii de Munte se vor finaliza în data de 1 noiembrie. Deocamdată nu se ştie care va fi taxa de intrare pe care o vor achita cei care vor dori să folosească toaleta de 60.000 de euro. Aceasta urmează să fie stabilită prin Consiliul Local după finalizarea lucrărilor de construire. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite