Big-Brother a „vegheat“ corectitudinea concursului de Titularizare la Ploiești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După absolvenții de gimnaziu și cei de liceu a venit și rândul viitorilor profesori să treacă prin focul examenelor. Dacă inițial, în Prahova, s-au înscris la concurs aproape 1500 de candidați, astăzi s-au prezentat aproximativ 1000 de persoane, care au concurat pe 168 de posturi titularizabile.

Dintre candidați, 320 au picat la probele practice, iar 185 au absentat sau au abandonat examenul. Concursul de Titularizare s-a desfășurat asemenea celui de Bacalaureat, aspiranții la una dintre catedrele libere fiind supravegheați cu camere video.

Emoții și speranțe

Agitație mare, la primele ore ale dimineții de ieri, în curtea Colegiului Național „I.L. Caragiale" din Ploiești, unul dintre centrele unde a fost organizat concursul de Titularizare. Sute de prahoveni, și nu numai, așteptau cu nerăbdare să scape de încă un examen din viața lor. Unul pe care dacă-l vor lua le va aduce mai mult satisfacția personală decât profesională în condițiile în care salariile mici, sporurile tăiate, naveta în localități îndepărtate sunt cuvintele de ordine care caracterizează condițiile din Învățământul actual.

Ca să treacă peste emoțiile inerente ale concursului, unii candidați, în special, cei aflați la prima încercare, au venit însoțiți de rude sau prieteni. Alții repetau de zor, în speranța că poate-poate, sub presiunea timpului și a stresului vor reține mai repede informațiile. Printre ei și două surori, gemene, care ieri au fost concurente pe unul dintre posturile titularizabile la Engleză.

Ceva mai detașați erau candidații care nu se aflau la prima încercare la concursul de Titularizare. „Am mai dat acest examen în urmă cu doi ani, însă am reușit să obțin doar un post de suplinitor la Gura Vitioarei. Sper să fie mai bine acum, să mă «ajute» și cel mic", ne-a mărturisit Ana-Maria Petrache, însărcinată în șapte luni.

„Încerc și la anu' "

La ieșirea din sălile de examen puțini candidați schițau câte un zâmbet de mulțumire. Cei mai mulți s-au resemnat cu gândul că vor mai încerca și anul viitor. „Acum am venit mai mult să văd cum e. Subiectele de la Franceză nu au fost foarte grele, dar nu aș putea spune că le-am abordat perfect. Sunt puține posturi, nu știu dacă voi reuși, dar asta e... încerc și la anu', ne-a declarat Alina Manolache.

Gradul de dificultate al subiectelor a fost unul ridicat, după cum au precizat și reprezentanții Inspectoratului Școlar Prahova. „Dar este normal să fie așa pentru că este, totuși, un concurs de titularizare. Vor fi viitori profesori", ne-a spus Gheorghe Borovină, inspector-șef  ISJ Prahova.

Rezultatele vor fi afișate pe 18 iulie. Pe 18 și 19 iulie, candidații nemulțumiți de note vor putea depune contestații, urmând ca pe 21 să fie afișate notele finale.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite