Locurile de case ale tinerilor din Păuleşti, concesionate unei firme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concesionarul a împrumutat piaţa alimentară unei alte firme, care a transformat-o în supermarket
Concesionarul a împrumutat piaţa alimentară unei alte firme, care a transformat-o în supermarket

Primăria comunei Păuleşti îi permite unei firme să ocupe un teren de un hectar, în ciuda unui litigiu cu Prefectura. În urma procesului, Tribunalul Prahova a decis că prelungirea contractului de concesiune a fost nelegală. Cu toate acestea...

Decizia administraţiei locale din comuna prahoveană Păuleşti de a prelungi un contract de concesiune a fost contestată de Prefectura Prahova, pe motiv că vechiul concesionar nu-şi respectase clauzele contractuale. Deşi Prefectura a câştigat litigiul, firma care primise terenul continuă să folosească suprafaţa de aproape zece mii de metri pătraţi, plătind la Primărie o redevenţă simbolică. Situaţia i-a revoltat pe mai mulţi tineri din localitate, care au depus memorii la Prefectura Prahova. Oamenii spun că în acea zonă le fuseseră promise terenuri pentru case, în baza unei legi pentru sprijinirea trinerilor. În schimb, pe o parte din parcela „revendicată" de ei a răsărit un supermarket.

Contractul de concesiune a fost demarat în 2006. Conform acordului cu Primăria Păuleşti, firma Durlescu Impex, din localitate, s-a angajat să realizeze o piaţă alimentară, parcări, un teren de sport, o piscină şi terenuri de joacă, în termen de trei ani. Societatea nu a reuşit să le facă pe toate la timp, aşa că a cerut prelungirea termenului. Consiliul Local a aprobat acest lucru, prin hotărârea 4 din 2010, contestată, însă, în instanţă, de Prefectură.

Juriştii Prefecturii Prahova au considerat că prelungirea nu este legală, încălcând clauzele contractuale. Tribunalul Prahova a dat câştig de cauză, printr-o decizie luată la începutul acestui an şi rămasă irevocabilă. Asta înseamnă că, în teorie, contractul de concesiune a fost întrerupt iar terenul a revenit în administrarea Primăriei Păuleşti. Însă de la teorie la practică este cale lungă.

Fiecare cu dreptatea sa

Prefectura a invocat nerespectarea clauzelor din contractul de concesiune demarat în 2006. „Hotărârea adoptată (n.r. de Consiliul Local Păuleşti) încalcă prevederile punctului 9 din contractul de concesiune, întrucât nerespectarea clauzelor contractuale de către concesionar duce la rezilierea unilaterală a contractului", s-a arătat în motivarea formulată de Prefectură.

Firma realizase doar piaţa şi terenul de sport. Autorităţile spun că, între timp, de când a început procesul, concesionarul a apucat să-şi ducăî la bun sfârşit obligaţiile. „Mai era doar o parte din contract de realizat, pe care concesionarul a realizat-o după începerea litigiului. Întârzierile au fost justificate, prin faptul că n-a primit la timp avizele. Terenurile de case promise tinerilor vor fi oferite într-o altă zonă. Am început deja să ne ocupă de aducerea utilităţilor", ne-a declarat primarul comunei, Ion Drăguşin.

„Când am vrut să realizăm piscina, anumiţi consilieri au cerut să facem una mai mare. Nu scria nicăieri, nici în contract nici în caietul de sarcini, ce dimensiuni să aibă. De aceea am avut întârzieri. Până la urmă, am făcut-o cum am propus noi, de 4 pe 7. Obiectivele au fost realizate şi recepţionate. Noi suntem de bună credinţă, avem impozitele şi redevenţa la zi, problema este între Consiliul Local şi Prefectură", ne-a spus Gheorghe Durlescu, reprezentantul societăţii.

Firma plăteşte la Primăria aproximativ 550 de lei pe lună pentru terenul de aproape un hectar.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite