Trei pârtii deschise pe Valea Prahovei pentru amatorii sporturilor de iarnă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stratul cel mai bun de schiat este pe pârtia Cazacu din Azuga, datorită tunurilor de zăpadă artificială (foto: Adelina Anei)
Stratul cel mai bun de schiat este pe pârtia Cazacu din Azuga, datorită tunurilor de zăpadă artificială (foto: Adelina Anei)

Mii de turişti își petrec Revelionul pe Valea Prahovei. Împătimiţii schiatului au la dispoziție trei pârtii, deschise la Azuga, Sinaia și Bușteni, unde stratul de zăpadă măsoară între 20 și 50 de centimetri.

În Ajunul Crăciunului a fost aprinsă, în premieră, şi instalaţia pe Kalinderu 1 din Buşteni.

Domeniul schiabil din staţiune a fost extins, fiind amenajată o nouă pârtie, Kalinderu II.  Aceasta are o lungime de 1100 metri, o lăţime de 50 metri şi o înclinare de 27%, fiind dotată cu instalaţie de nocturnă, dar şi cu tunuri pentru zăpadă artificial. Inaugurarea va avea loc la sfârșitul săptămânii.

Centrele de închirieri de pe pârtiile din Sinaia, Buşteni şi Azuga practică aceleaşi tarife ca în anul precedent. Astfel, pentru închirierea unui echipament complet format din schiuri, clăpari şi beţe, preţul ajunge la 50 de lei pe zi, iar echipamentul de snowboard se închiriază cu 40 de lei pe zi.

Cine vrea mai multă adrenalină se poate distra în Bușteni, la singurul Fun Park de pe Valea Prahovei, funcţional atât vara, cât şi iarna. Parcul este dotat cu o sanie-tobogan, carusel, snowtubing, are o pârtie sintetică de schi pentru începători şi o bandă transportoare. Instalaţiile funcţionează şi pe timpul nopţii, parcul fiind dotat cu nocturnă, iar tariful este 5 lei/tură.

În prezent, în stațiunile prahovene sunt deschise doar trei pârtii:

Sinaia: pârtia Valea Dorului - stratul de zăpadă are aproximativ 20 cm. Pârtia are telescaun, iar o cartelă pentru o zi costă 143 de lei, una de o jumătate de zi 105 lei, iar pentru două zile 262 de lei.

Azuga - pârtia Cazacu stratul de zăpadă este de aproape 50 cm, datorită tunurilor de zăpadă artificială, care au funcționat în continuu în aceste zile. O cartel la teleschi costă 110 lei şi este valabilă pentru 90 de urcări.

Pârtia are și o bază pentru copii, fiind dotată și cu babyschi.

Bușteni - pârtia Kalinderu I are un strat de zăpadă de aproape 30cm. O cartelă valabilă la telescaun pentru 6 urcări costă 75 lei, una cu 13 urcări este 150 lei, iar preţul tichetului valabil pentru o zi ajunge la 250 de lei. Pârtia are, începând din acest sezon și nocturnă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite