Ploieştenii se plâng că staţiile de autobuz sunt blocate de taximetriştii care parchează aiurea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a racola cât mai mulţi clienţi, taximetriştii din Ploieşti parchează în staţiile de tramvai sau de autobuz, spre disperarea ploieştenilor. Atitudinea şoferilor de taxi este frustrantă atât pentru pietoni, cât şi pentru şoferi, pentru că aceştia pierd timp şi nervi ocolind taximetrele.

În mai multe zone din Ploieşti staţiile de autobuz sau de tramvai sunt blocate de către taxiuri, oamenii fiind nevoiţi să facă slalom printre aceste maşini atunci când coboară sau când se urcă în mijloacele de transport în comun. Astfel de situaţii se întâmplă mai ales la orele de vârf, când foarte mulţi ploieşteni aşteaptă diverse trasee în staţiile RATP.

„Foarte mulţi taximetrişti parchează aiurea în Ploieşti. Trebuie să le ocolim maşinile atunci când vrem să ne urcăm în autobuz sau în tramvai. Dacă într-o staţie există câteva locuri speciale pentru taxiuri, păi cu siguranţă sunt de trei ori mai multe astfel de maşini acolo. La Nord mereu sunt cel puţin cinci-şase maşini, deşi am observat că sunt doar patru locuri speciale pentru taximetre. Acestea sunt amplasate în lateral, în zona în care opresc tramvaiele neavând voie să parcheze niciun taximetrist. De acest lucru nu se ţine cont", ni s-a plâns Andrei Fălcescu, din Ploieşti.   

Poliţia rutieră promite să îi pedepsească pe taximetrişti

„Zilnic acţionăm pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi pentru disciplinarea participanţilor la trafic. Aici se încadrează şi şoferii de taximetre, unii dintre ei alegând să încalce regulile de circulaţie şi să parcheze pe unde vor. Şoferii de taximetre pe care îi prindem că şi-au parcat autoturismele neregulamentar primesc două puncte penalizare şi trei puncte amendă. Un punct de amentă reprezintă 67 de lei", ne-a declarat Vasile Baciu, inspector principal în cadrul  Poliţiei Rutiere Ploieşti.

Staţia preferată

Cei mai mulţi taximetrişti din municipiu preferă staţia RATP care se regăseşte vizavi de Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Asta pentru că aici au şansa să racoleze cât mai mulţi clienţi deoarece multe persoane vin cu microbuzul din diverse localităţi de pe Valea Slăniciului, Valea Teleajenului etc.

„Staţia de tramvai din zona de Nord a Ploieştiului, care se regăseşte vizavi de Spitalul de Urgenţă, este preferată de taximetrişti pentru că vin foarte multe persoane din diverse localităţi ale judeţului. Şoferii de taxi ar trebui să caute un loc de parcare într-o altă staţie în cazul în care nu găsesc unul liber în aceasta. Totuşi, ei încalcă această regulă", ne-a mai spus Vasile Baciu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite